1.200 taxichauffeurs verwacht bij protestmars

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 17/04/2019

1.200 taxichauffeurs verwacht bij protestmars

Aan de landelijke demonstratie van TTO-taxichauffeurs zullen donderdag zo’n 1.200 mensen deelnemen. Zij zullen een protestmars door Amsterdam lopen en een petitie aanbieden bij de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma. Daarin wordt gevraagd om een gelijk speelveld voor alle taxidiensten en taxichauffeurs.

De organisatie is in handen van FNV Taxi en FNV Zelfstandigen. De protestmars begint om 12.15 uur en drie kwartier duren. Vervolgens krijgt Dijksma een petitie aangeboden. Hoewel de actie in Amsterdam plaatsvindt, is hij bedoeld om het taxibeleid in alle grote steden aan de kaak te stellen. Chauffeurs van Toegelaten Taxi Organisaties in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Rotterdam willen een gelijk speelveld, legt Minke Jansma van FNV Taxi uit.

Volumebeleid

“De problemen stapelen zich op. Bij velen staat het water aan de lippen, de markt is verzadigd. Bovendien is er sprake van oneerlijke concurrentie en schijnconstructies. We eisen volumebeleid: een gemeente moet kunnen ingrijpen als er te veel chauffeurs zijn.” Andere eisen zijn dat de vakbekwaamheidseis voor taxiondernemers weer wordt ingevoerd en dat inspectiediensten meer gaan controleren op schijnconstructies en belastingontduiking.

Terug naar Berichten