Aangehouden chauffeurs en ingetrokken taxivignetten tijdens carnaval Breda

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 06/03/2019

Aangehouden chauffeurs en ingetrokken taxivignetten tijdens carnaval Breda

Tijdens carnaval zijn er in Breda drie taxichauffeurs aangehouden. Daarnaast werden er twaalf bekeuringen uitgedeeld aan chauffeurs die geen taxivignet hadden. Zeven anderen raakten hun vignet juist kwijt en één taxichauffeur kreeg zelfs een kortstondig gebiedsverbod.

De balans van de feestdagen wordt opgemaakt door BN/DeStem. Voorafgaand aan carnaval waren heel wat mensen bang dat de problemen die al langer spelen in de Bredase taxibranche tijdens het drukke feest tot een uitbarsting zouden komen. Ritweigering, woekerprijzen en wangedrag op de standplaats komen met name op uitgaansavonden geregeld voor. Breda voert binnenkort een taxiverordening in om deze problemen te helpen oplossen.

Tegen verkeer in rijden

Met carnaval was het voor taxichauffeurs in de Bredase opstapmarkt noodzakelijk om een vignet te hebben. Daarnaast werden er vier extra handhavers ingezet die specifiek toezicht hielden op naleving van de regels. Uiteindelijk werden vier taxichauffeurs aangehouden voor het overtreden van de regels; vier bestuurders kregen een bekeuring voor rijden tegen het verkeer in.

Taxivignet ingetrokken

Twaalf keer werd er een bekeuring uitgedeeld voor het ontbreken van het taxivignet. Zeven andere taxichauffeurs hadden wel het vereiste keurmerk, maar hielden zich niet aan de voorschriften en raakten het document daarom kwijt. Tot slot was er een taxichauffeur die een gebiedsverbod van twaalf uur kreeg omdat hij een ambtenaar in functie bedreigde.

Breda verwacht nog voor de zomer een taxiverordening in te voeren. TaxiPro sprak daar eerder al uitgebreid over met wethouder Boaz Adank: ‘Alle bouwstenen voor Bredase taxiverordening zijn er’

Terug naar Berichten