Aantal nieuwe touringcars met kwart afgenomen

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 17/07/2019

Aantal nieuwe touringcars met kwart afgenomen

In de eerste helft van 2019 zijn in Nederland 165 nieuwe touringcars geregistreerd. In dezelfde periode in 2018 ging het nog om 219 nieuwe touringcars, waardoor er dus sprake is van een afname van ongeveer 25 procent.

Dat blijkt uit cijfers die zijn verzameld door Chatrou CMS Solutions in samenwerking met brancheorganisatie RAI Vereniging. Er is gekeken naar de registraties van zowel nieuwe OV-bussen als touringcars. Bij de OV-bussen was juist sprake van bijna een verdriedubbeling ten opzichte van de eerste helft van 2018. Die groei is vooral ingegeven door de aanschaf van bijna 130 elektrische bussen.

Grootste leverancier

Het aantal nieuwe touringcars nam dus juist af van 2019 naar 165. RAI Vereniging merkt op dat er voor het eerst in drie jaar sprake is van zo’n terugval. Het aantal nieuwe bussen van VDL nam af van 78 naar 60, maar deze fabrikant blijft wel de grootste leverancier op de Nederlandse touringcarmarkt.

Scania leverde als enige producent aanzienlijk meer touringcars uit: twintig in de eerste helft van 2019 tegen twaalf in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal nieuwe Van Hools bleef nagenoeg gelijk, terwijl MAN, Mercedes, Setra en Volvo beduidend minder nieuwe touringcars leverden.

Terug naar Berichten