Alsnog bufferplekken voor taxi’s bij station Assen

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 22/03/2019

Alsnog bufferplekken voor taxi’s bij station Assen

Het had wat voeten in aarde, maar er komt toch wat meer ruimte voor taxi’s bij het treinstation van Assen. Voor in elk geval een jaar kan de plaatselijke taxibranche naast de standplaats ook over twee bufferplekken beschikken. 

Het getouwtrek over de standplaats bij station Assen duurt nu al een klein jaar. Bij de opening van het nieuwe stationsgebouw in mei vorig jaar bleek er geen taxistandplaats te zijn. Die organiseerden de chauffeurs vervolgens zelf en de gemeente ging daar vooralsnog in mee. Een paar maanden later dreigde een blokkade van het stationsplein omdat de taxibedrijven de standplaats te klein vonden en graag een bufferzone wilde.

Het dreigement van de blokkade had effect, want het aantal standplaatsen werd tijdelijk uitgebreid. Maar eind 2018 bleek dat die oplossing niet permanent werd. Uit onderzoek was gebleken dat ruimte voor meer dan vijf taxi’s niet nodig was. Dit besluit leidde weer tot onvrede bij de taxiondernemers in Assen. Die vinden vijf standplaatsen hoe dan ook te weinig, zeker op drukkere momenten.

Compromis

De oplossing die nu is gevonden, heeft alle trekken van een compromis. Er komen alsnog twee bufferplaatsen voor taxi’s, zo meldt RTV Drenthe. Het aantal plekken op de standplaats blijft met vijf gelijk, zodat er bij het station ruimte is voor maximaal zeven taxi’s tegelijk. Minder dan de sector graag zou zien, maar beter dan helemaal niets. Wel gaat het om een proef van voorlopig een jaar.

Lees ook: Gemeente en taxisector praten verder over standplaats station Assen

Terug naar Berichten