Amsterdam past taxibeleid aan

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 29/03/2019

Amsterdam past taxibeleid aan

De gemeente Amsterdam werkt op dit moment aan een nieuw taxibeleid dat nog dit jaar door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Ook aan de taxichauffeurs die in de stad rijden, wordt gevraagd mee te denken over het beleid.

Dat meldt het Taxiteam van de gemeente Amsterdam in zijn nieuwsbrief. “De gemeente ziet dat de stad en de markt veranderd zijn en wil het beleid daar beter op aan laten sluiten. Ook de evaluatie van het huidige stelsel geeft aanleiding om nieuw beleid te ontwikkelen”, zo luidt de de toelichting.

Veilig en betrouwbaar

Samengevat wordt het volgende nagestreefd: “Een veilige, betrouwbare en bonafide taximarkt in een leefbare stad.” Dat gaat de gemeente niet alleen realiseren, maar in overleg met de Toegelaten Taxi Organisaties en klanten, maar ook met bewoners van de stad. “We willen ook graag kennis en ervaringen van taxichauffeurs gebruiken om het taxibeleid vorm te geven.”

Vastgesteld door gemeenteraad

Dat gebeurt onder meer middels een enquete en een bijeenkomst waar later meer informatie over volgt. Binnenkort wordt over beide zaken meer bekendgemaakt. De verwachting is dat het nieuwe taxibeleid in het najaar wordt vastgesteld door de gemeenteraad van Amsterdam.

Lees ook: Taxiverordening Amsterdam botst met rechten taxichauffeurs 

Terug naar Berichten