Beperkte doorstart Vervoerscentrale ’t Groene Hart

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 24/05/2019

Beperkte doorstart Vervoerscentrale ’t Groene Hart

Vervoerscentrale ’t Groene Hart ging onlangs failliet, maar maakt per 1 juni als Van der Laan Groepsvervoer BV een beperkte doorstart. Het bedrijf neemt definitief afscheid van Valys en het regiotaxivervoer, want daarmee werd al jaren verlies geleden.

Vervoerscentrale ’t Groene Hart was het onderdeel van Taxi van der Laan dat zich met contractvervoer bezighield. Het bedrijf reed onder meer regiotaxi, zorgvervoer, leerlingenvervoer en groepsvervoer voor Valys, diverse zorgverzekeraars en gemeenten. Maar die activiteiten waren al jaren verliesgevend, wat eerder deze maand de aanvraag van het eigen faillissement noodzakelijk maakte. De andere activiteiten van de bedrijvengroep, waaronder touringcars en zakelijk vervoer, draaien goed en bleven buiten het faillissement.

Leerlingenvervoer

Van der Laan Groepsvervoer maakt als leerlingenvervoerder nog wel het schooljaar af in Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Met regiotaxi en Valysvervoer zal het bedrijf zich niet meer bezighouden. Dit werk wordt overgenomen door andere bedrijven in de sector. De focus komt te liggen op zorgvervoer, leerlingenvervoer en groepsvervoer voor diverse opdrachtgevers, alsmede particulier rolstoel- en ligtaxivervoer.

Lees ook: Vervoerscentrale ’t Groene Hart vraagt faillissement aan

Terug naar Berichten