Breda zet extra taxihandhavers in tegen verwachte onrust met carnaval

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 27/02/2019

Breda zet extra taxihandhavers in tegen verwachte onrust met carnaval

In Breda houden taxichauffeurs, taxiklanten en de gemeente rekening met onrust op de standplaatsen tijdens carnaval, dat komend weekend plaatsvindt. Omdat Breda nu nog geen taxiverordening heeft, zet de gemeente met carnaval meer handhavers op en rondom de taxistandplaatsen in.

De nieuwe verordening is bedoeld om de kwaliteit in de Bredase opstapmarkt te verbeteren, maar daar wordt nu nog aan gewerkt. Met de nieuwe aanpak wil de gemeente onder meer een einde maken aan weigering van korte ritten, het rekenen van woekerprijzen en wangedrag op de standplaatsen. Met name op de standplaats in de binnenstad doen deze problemen zich tijdens uitgaansavonden voor.

Wél volgens de regels werken 

Intussen geldt met carnaval nog een tijdelijk keurmerk dat nodig is om tijdens het feest taxivervoer te mogen aanbieden in Breda. Maar omdat carnaval voor Breda een groot evenement is, bestaat de vrees dat de problemen die al langer spelen komend weekend nog grotere vormen zullen aannemen.

Omroep Brabant sprak daarover met onder meer taxiklanten en de chauffeurs die wél volgens de regels werken. Volgens hen is ritweigering aan de orde van de dag en komt het nu al regelmatig tot confrontaties tussen taxichauffeurs en klanten. Wanneer het met carnaval wemelt van de taxi’s en potentiële klanten, zou het volgens sommigen wel een flink mis kunnen gaan.

Meer handhavers dan ooit

Wethouder Boaz Adank neemt de problemen en de mogelijheid dat het misgaat naar eigen zeggen heel serieus. Hij zet met carnaval vier BOA’s in die specifiek op taxi’s gaan handhaven en dat zijn er meer dan ooit. Hij geeft verder aan dat de ‘rotte appels’ onder de taxichauffeurs hun gedrag moeten aanpassen en dat hij er binnen de regels alles aan doet om het taxivervoer met carnaval goed te laten verlopen.

Lees ook:

Terug naar Berichten