Btw op personenvervoer mogelijk omhoog

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 18/09/2017

Btw op personenvervoer mogelijk omhoog

In de onderhandelingen voor een nieuw kabinet wordt serieus gesproken over het verhogen van het lage btw-tarief van 6 procent. Als dat plan doorgaat, geldt het nieuwe tarief ook voor personenvervoer.

De Telegraaf doet er melding van dat dit onderwerp in de onderhandelingen voor een nieuw kabinet besproken wordt. Er wordt volgens de krant serieus nagedacht over de mogelijkheid om via het verhogen van het lage btw-tarief meer geld binnen te halen. Daarmee zou bijvoorbeeld de verlaging van de inkomstenvergoeding kunnen worden gefinancierd.

Taxi en touringcar

Naast de personenvervoerders vallen ook onder meer de kappers, fietsenmakers, sportfaciliteiten, schilders, uitvoerend kunstenaars en schoonmakers van woningen onder het tarief van 6 procent btw. Binnen dit geheel vallen dus ook het vervoer per taxi en touringcar. Eerdere pogingen om het tarief op te rekken liepen stuk maar de onderhandelaars zouden nu de mogelijkheden toch opnieuw willen verkennen.

Plannen doorrekenen

Daarmee staat nog verre van vast dat het lage btw-tarief word aangepast. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie zijn er naar verluidt zelf ook nog niet helemaal uit. Ze zouden hun plannen nu laten doorrekenen door het Centraal Planbureau. Daarna kunnen de huidige plannen nog worden aangepast of helemaal in de prullenbak verdwijnen. De Telegraaf meldt verder dat het bedrijfsleven ook niet meteen om de maatregel te springen staat.

Terug naar Berichten