De Roo Taxi failliet verklaard

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 23/05/2019

De Roo Taxi failliet verklaard

De Roo Taxi is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Het bedrijf uit Naaldwijk nam in oktober 2017 nog een groot deel van het destijds failliet verklaarde Deltax uit Delft over.

Door het overnemen van de belangrijkste activiteiten van Deltax groeide de Roo uit tot een onderneming met een vloot van circa 500 voertuigen. Voor de onderneming uit Naaldwijk was het een mogelijkheid om zijn positie in de regio te verstevigen, gaf algemeen directeur Marco de Roo destijds aan.

Het faillissement betreft De Roo Taxi BV, waaronder ook de handelsnamen van Deltax vallen. Ook City Tour The Hague is bij het bankroet inbegrepen. De Roo is ook actief op het gebied van autoverhuur en autoleasing, maar die activiteiten zijn niet bij dit faillissement betrokken.

Eventuele doorstart

Nu is De Roo Taxi door de rechter failliet verklaard. Over de oorzaak daarvan kan nog niets worden gezegd, meldt de curator tegenover het AD. En het is ook nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over een eventuele doorstart. Wel zal het vervoer van leerlingen en andere doelgroepen de komende tijd gewoon worden voortgezet.

In een tijdsbestek van nog geen twee maanden is De Roo het twee omvangrijke taxibedrijf dat failliet gaat. Begin april gebeurde dat ook met Taxi Wegman uit Ameide. Enkele weken later werd bekend dat uitzendorganisatie Talent4Taxi een doorstart heeft gerealiseerd met de Wegman-bedrijven.

Lees ook: De Roo neemt activiteiten Deltax over

Terug naar Berichten