Directeur SchipholTaxi verkozen tot The Other Businessman 2018

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 18/12/2018

Directeur SchipholTaxi verkozen tot The Other Businessman 2018

Gamis el Bouakili, directeur van SchipholTaxi / TCS, werd onlangs verkozen tot The Other Businessman 2018. Met deze prijs wil The Other Network kleur en diversiteit in het bedrijfsleven meer positieve aandacht geven. Voor El Bouakili is de prijs naast een mooie persoonlijke erkenning ook een mogelijkheid om meer zakelijk succes te genereren voor SchipholTaxi en TCS.

The Other Network heeft als doel om meer positiviteit rondom de multiculturele samenleving te  realiseren. Het bedrijfsleven kent volop gekleurde professionals, ook in de top, maar volgens de organisatie krijgen zij vaak niet de erkenning en netwerkkansen die voor anderen wel zijn weggelegd. Om daar op een positieve manier aandacht voor te krijgen, worden jaarlijks The Other Manager en The Other Business Man verkozen. Voor dit jaar viel die laatste eer dus aan Gamis el Bouakili ten beurt.

Hoe is jouw nominatie eigenlijk tot stand gekomen?

“Ik ben eerst voorgedragen, waarna tijdens een intakegesprek is bekeken of ik voor nominatie in aanmerking kwam. Vervolgens heb ik voor de jury een presentatie gehouden. Die selecteert de finalisten. Tijdens een gala in Huis ter Duin hebben alle finalisten een speech gegeven. De jury toetst dat verhaal en de aanwezigen stemmen op de finalisten. Daar komt een winnaar uit en dit jaar was ik dat. Die uitverkiezing is gebaseerd op meerdere zaken, zoals innovatie, jaarcijfers en duurzaamheid van de onderneming. Maar er is ook gekeken naar de mate waarin je een rolmodel bent en kunt zijn.”

Wat betekent het voor jou om deze prijs te winnen?

“Het is natuurlijk een mooie vorm van waardering. Je bent altijd aan het werk, vaak zonder er bij stil te staan wat je daarmee bereikt. Zo’n prijs zorgt er wel voor dat je dat alsnog doet. En bij zo’n gala zijn allerlei politici en vertegenwoordigers van grote bedrijven aanwezig. Wanneer je in zo’n gezelschap in de schijnwerpers komt te staan, profileer je jezelf en je organisatie. Dat kan er weer toe leiden dat we meer zaken doen.”

Hoe is intern de respons op dit succes?

“Heel positief, ik heb veel felicitaties ontvangen. Het winnen van deze prijs zegt voor de mensen die voor SchipholTaxi en TCS rijden ook wel dat we als organisatie iets goed doen. Toevallig ben ik dan degene die directeur is, maar als organisatie vallen we kennelijk in positieve zin op en krijgen we daar ook de erkenning voor.” 

Opent de prijs voor jou persoonlijk nog deuren naar andere uitdagingen? Of is het juist een motivatie om door te gaan in de taxisector?

“Beide. Je komt op een bepaalde manier in de aandacht te staan en dat wordt ook gezien door mensen in andere sectoren. Maar dat betekent nog niet dat ik meteen wat anders ga doen.”

The Other Businessman. Foto: The Other Network

Terug naar Berichten