Diverse gemeenten gunnen leerlingenvervoer opnieuw

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 24/06/2019

Diverse gemeenten gunnen leerlingenvervoer opnieuw

Verschillende gemeenten hebben de afgelopen tijd hun leerlingenvervoer voor de komende jaren gegund. Munckhof won de aanbestedingen in Roosendaal en Edam-Volendam. In Valkenswaard werd de opdracht gegund aan Van Driel, in Drimmelen aan Dutax in de gemeente Diemen en Ouder-Amstel aan Willemsen-de Koning. In Hof van Twente zijn Witteveen en Ter Doest de nieuwe vervoerders.

In Roosendaal schreven vijf vervoerders in op een opdracht die de gemeente aan één vervoerde wilde gunnen. Dat werd dus Munckhof. In deze aanbesteding woog de prijs voor 30 procent mee. De overige punten konden worden verdiend met vijf kwaliteitscriteria: plan van aanpak (40 procent), communicatie (30 procent), GPS tracking (15 procent), werkzaamheden opdrachtgever (10 procent) en duurzaamheid (5 procent).

Ook het leerlingenvervoer en zwemvervoer voor de gemeente Edam-Volendam ging naar Munckhof. Op zich was dat geen verrassende uitkomst, aangezien het bedrijf dat zijn hoofdkantoor in Horst heeft staan de enige inschrijver was op deze opdracht. Voor het zwemvervoer zal het om zo’n 300 scholieren gaan, terwijl het leerlingenvervoer zo’n 100 kinderen betreft. De opdracht loopt in eerste instantie twee jaar. Met verlengingen kan die looptijd nog verdubbelen.

Vier inschrijvingen

In Drimmelen gaat Dutax alleen verder als leerlingenvervoerder, waar deze opdracht de laatste drie jaar met PZN werd gedeeld. Net als bij het vorige contract bedraagt de initiële looptijd van het contract drie jaar. Daarna kan er nog twee keer met een jaar worden verlengd. Overigens heeft de gemeente die opties bij het vorige contract niet gelicht en is er na drie jaar voor een nieuwe aanbesteding gekozen. In totaal schreven op de opdracht voor het vervoeren van circa 143 leerlingen vier bedrijven in.

Op het leerlingenvervoer in de gemeenten Diemen en Ouder-Amstel schreven twee vervoerders in, waarvan Willemsen-de Koning het werk gegund kreeg. In dit geval gaat het om ongeveer 80 scholieren die de in elk geval de komende drie jaar door WdK vervoerd worden. Met verlengingen kan dat nog oplopen tot zes jaar. De prijs werd in deze aanbesteding voor 50 procent meegewogen; duurzaamheid en communicatie elk voor 25 procent.

Ouders geraadpleegd

In de gemeente Valkenswaard werd een deel van het leerlingenvervoer opnieuw aanbesteed. Voor perceel 1 is er verlengd met de bestaande vervoerder, perceel 2 wordt vanaf 1 augustus uitgevoerd door Van Driel. Er kwamen uiteindelijk twee inschrijvingen op deze klus binnen, die in gelijke mate op prijs en kwaliteit werden beoordeeld door de opdrachtgever. Het gewonnen werk betreft het vervoer van circa 38 scholieren.

De vervoersbedrijven Witteveen en Ter Doest nemen met ingang van het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer over van Brookhuis, meldt de website Maarkels Nieuws. Voorafgaand aan de aanbesteding heeft de gemeente de ouders van leerlingen gevraagd naar wat zij belangrijk vinden aan het vervoer van hun kinderen. De verantwoordelijke wethouder geeft aan dat het vervoer vanaf het nieuwe schooljaar goedkoper uitvalt, terwijl de kwaliteit volgens hem hetzelfde blijft.

Terug naar Berichten