Doelgroepenvervoer Limburg verdeeld over zes vervoerders

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 09/07/2019

Doelgroepenvervoer Limburg verdeeld over zes vervoerders

Het Limburgse doelgroepenvervoer is voor in elk geval vijf jaar gegund aan in totaal zes taxibedrijven. Van Driel en Taxiservice Zuid Limburg hebben elk twee percelen in de wacht gesleept. Taxi Nelissen, Taxi van Loo, Personenvervoer Midden Limburg en Taxi de Leeuw nemen ieder één perceel voor hun rekening.

Daarmee is er sprake van diverse veranderingen ten opzichte van de vorige gunning, toen negen percelen over acht bedrijven werden verdeeld. Taxi Nelissen houdt de regio Maastricht en de Leeuw de regio Venlo, die bovendien is uitgebreid met Peel en Maas. Van Loo blijft rijden in de regio Heuvelland, al is dit perceel door een andere indeling wel veranderd. Taxiservice Zuid Limburg blijft de aangewezen vervoerder in het Parkstad-gebied en krijgt er Sittard-Geleen bij.

Nieuwkomer

Personenvervoer Midden Limburg gaat de komende jaren het doelgroepenvervoer in het perceel Roermond verzorgen. Dit vervoer werd de laatste jaren geleden door Scheurs Personenvervoer, dat momenteel in staat van faillissement verkeert. De nieuwkomer in het doelgroepenvervoer in Limburg is Vervoersservice van Driel uit Oss, waarmee dit ook de enige contractant van buiten de provincie is. Van Driel gaat de regio’s Weert en Venray voor zijn rekening nemen.

Investeren in personeel en voertuigen

Het vervoer is voor een periode van maximaal acht jaar gegund. Vanaf 1 januari 2020 is de looptijd in elk geval vijf jaar, wat met diverse verlengingen nog met drie jaar kan oplopen. Daardoor kunnen de vervoerders investeren in personeel en duurzamere voertuigen, terwijl langere contracten zorgen voor continuïteit van de onderneming en daarmee van het vervoer. Uiteindelijk neemt Omnibuzz de regie van het vervoer op zich. Dat zal de eerste vijf jaar nog niet gebeuren, maar in die periode wordt daar wel naar toegewerkt.

Lees ook: Doelgroepenvervoer Limburg wordt voor maximaal acht jaar gegund

Terug naar Berichten