Doelgroepenvervoer Voorne-Putten naar DVG

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 26/09/2018

Doelgroepenvervoer Voorne-Putten naar DVG

De Vier Gewesten heeft de aanbesteding voor het doelgroepenvervoer in de gemeenten Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne gewonnen. Deze gemeenten vormen samen het eiland Voorne-Putten en hebben bij elkaar zo’n 160.000 inwoners.

Het vervoer is voor een periode van vijf jaar aan DVG gegund. De bij deze franchise-organisatie aangesloten taxibedrijven Overgaauw en Nijholt zullen het taxivervoer verzorgen. In drie van de vier gemeenten – Nissewaard uitgezonderd – loopt het doelgroepenvervoer nu ook al via DVG. Daarmee is er dus sprake van continuïteit, wat nog wordt versterk door de initiële contractduur van vijf jaar.

Vervoer in één hand

Voor de gemeenten in kwestie is het een unieke samenwerking, waarmee ze er naar streven om het doelgroepenvervoer op Voorne-Putten in één hand te houden. Onder het nieuwe contract gaat onder meer het wmo-vervoer en leerlingenvervoer op 1 januari 2019 van start. Mensen die nu al gebruik maken van het doelgroepenvervoer krijgen voor 1 januari bericht over relevante ontwikkelingen. Nieuwe reizigers krijgen dat informatiepakket zodra zij van het doelgroepenvervoer gebruik gaan maken.

Lees ook dit interview met Taxi Overgaauw: ‘Groter worden was en is geen doel op zich’

Tijdens het Nationaal Congres Contractvervoer wordt u helemaal bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen in het Nederlandse doelgroepenvervoer. Meld u nu aan voor deelname.

Terug naar Berichten