Drie snorders aangehouden in Maastricht

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 24/07/2018

Drie snorders aangehouden in Maastricht

Bij een gezamenlijke actie van de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn in Maastricht drie mensen betrapt op het verzorgen van illegaal taxivervoer. Eén van het werd eerder ook al betrapt en mocht ditmaal zijn auto inleveren.

Met acties als deze proberen de politie en ILT het voor snorders onaantrekkelijk te maken om taxivervoer te verzorgen. In Maastricht hebben dit weekend tenminste drie illegale taxichauffeurs geen winst weten te maken. De bestuurders die zijn aangehouden, kregen namelijk forse boetes opgelegd. Volgens de site van ILT staat op ‘snorren’ een boete van 4.300 euro.

Opnieuw in de fout

Daarnaast kan de ILT aan betrapte snorders een last onder dwangsom opleggen. Dit is een uitgestelde boete van 10.000 euro die alsnog wordt geïnd als de bestuurder in kwestie opnieuw in de fout gaat. Deze last onder dwangsom kan meerdere keren worden opgelegd, met een maximum van 40.000 euro.

In het uiterste geval raakt een snorder ook zijn auto kwijt. Dat gebeurde bij één van de drie mannen die afgelopen weekend in Maastricht werden aangehouden. Voor hem “betrof het niet de eerste maal dat hij werd gepakt”, laat de politie van Maastricht daarover op Facebook weten.

Lees ook: Rit van paar tientjes kost snorder 10.000 euro

Terug naar Berichten