Duizendste certificaat voor dementievriendelijkheid in taxi uitgedeeld 

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 11/03/2019

Duizendste certificaat voor dementievriendelijkheid in taxi uitgedeeld 

Ton van Heeswijk heeft als duizendste taxichauffeur de praktijktraining ‘In de taxi’ van Samen Dementievriendelijk succesvol afgerond. Reden voor Sociaal Fonds Taxi en de Stichting Alzheimer Nederland om de chauffeur van Munckhof in het zonnetje te zetten. 

Namens de Stichting Alzheimer Nederland reikte Roderik Reinstra een ingelijst officieel certificaat uit aan Van Heeswijk. Die nam het document blij verrast in ontvangst, evenals de bloemen en het ‘vergeet me niet’-speldje. Namens Sociaal Fonds Taxi reikte arbocoach Peer Vos een bos bloemen uit aan Pierre voor zijn inspanningen. Tot slot werd er gezamenlijk geproost op het bereiken van deze mijlpaal.

1.200 chauffeurs

Reinstra feliciteerde Van Heeswijk hartelijk met het behaalde resultaat en sprak de wens uit dat hij het geleerde vaak in praktijk zal mogen brengen en dat nog meer taxichauffeurs de training zullen volgen. Munckhof is in elk geval een partij die daar werk van maakt. Van de 1.200 chauffeurs die de training hebben gevolgd, werken er bijna 900 bij het bedrijf uit Horst. Taxileraar Pierre Palmen heeft inmiddels al diverse trainingen verzorgd en heeft de intentie om alle medewerkers van Munckhof dementievriendelijk te maken.

Werk en privé

Wat volgens Sociaal Fonds Taxi vooral opvalt, is hoe deelnemers reageren op de praktijktraining. Zij geven aan de nieuwe kennis goed toe kunnen passen. Niet alleen in hun werk, maar ook in hun privé-situatie. Het blijkt dat veel mensen wel iemand met dementie kennen in hun vrienden- of familiekring. Met de huidige vergrijzing is de verwachting dat het aantal mensen met dementie zal stijgen van 270.000 nu naar 550.000 in 2020.

Dementievriendelijk, training. Foto: SFT

Lees ook:

Terug naar Berichten