Eerste Tilburgse Kermis met verplicht taxikeurmerk

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 17/07/2019

Eerste Tilburgse Kermis met verplicht taxikeurmerk

In Tilburg is sinds kort het plaatselijke taxikeurmerk voor de opstapmarkt van kracht. Tijdens het grootste evenement in de stad, De Tilburgse Kermis, moet van 19 tot en met 28 juli gaan blijken hoe goed het keurmerk in die omstandigheden functioneert.

Het stellen van extra eisen aan taxi’s tijdens de kermisweek is in Tilburg niet nieuw, maar sinds kort is er dus het keurmerk dat permanent geldt. Zonder dat certificaat is het sinds 1 juli niet meer toegestaan om vanaf de standplaatsen in de stad klanten op te pikken. Dit geldt dus ook tijdens de Tilburgse Kermis, dat net als grote evenementen in andere steden een grote aantrekkingskracht uitoefent op taxichauffeurs die de rest van het jaar niet of nauwelijks in Tilburg rijden.

Stad- en stratenkennis

Onlangs kreeg de eerste groep chauffeurs het keurmerk door de verantwoordelijke wethouder uitgereikt. Inmiddels hebben 125 chauffeurs voldaan aan de eisen die bij het keurmerk horen. De standplaatsen in de stad zijn dan ook uitsluitend voor hen toegankelijk, ook tijdens de kermis. De chauffeurs hebben onder meer aangetoond dat ze voldoen over voldoende stad- en stratenkennis, maar ook dat ze gastvrij taxivervoer verzorgen en levensreddend kunnen handelen.

Op Taxi Expo 2019 zal adviseur taxibeleid Hein Maas vertellen over de verschillende lokale taxiverordeningen die er de laatste jaren zijn ontstaan, waaronder die in Tilburg. Mensen die werken in de taxibranche kunnen gratis deelnemen aan Taxi Expo en de verschillende workshops.

Terug naar Berichten