Eltax gaat samenwerking met thuiszorgorganisatie aan

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 10/07/2019

Eltax gaat samenwerking met thuiszorgorganisatie aan

De zoektocht naar nieuwe klanten heeft voor Taxi Centrale Eltax uit Leiden geresulteerd in een partnerschap met thuiszorgbedrijf Groenoord Zorgt. De klanten van Groenoord krijgen eenmalig 30 procent korting op de meterprijs en daarna standaard 15 procent.

Eltax bestaat al sinds 1933 en kende door de jaren heen verschillende vormen. Anno 2019 is het een taxicentrale waarbij zo’n 25 zzp’ers zijn aangesloten. Groenoord Zorgt biedt op huishoudelijk gebied ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben. Een van de klanten van Groenoord is ook een tevreden klant van Eltax. Dat bracht Erwin van Eekhout op het idee om te verkennen of er in die hoek wellicht meer klandizie te vinden was.

“Eltax bestaat al heel lang en heeft met name onder Leidenaren van 50 jaar en ouder een grote naamsbekendheid. En een flink deel van het klantenbestand van Groenoord bestaat uit oudere mensen. Dus ik kreeg het idee dat daar misschien wel een mooie combinatie te maken was.”

Sluit goed aan

Niels Plasmeijer dacht daar als algemeen directeur van Groenoord Zorgt hetzelfde over. “Na het eerste contact met Taxi Centrale Eltax werd al snel duidelijk dat zij voor ons de juiste partij zijn op het gebied van vervoer. Wij zoeken continu de verbinding met potentiële partners die een dienst leveren die goed aansluit bij de behoefte van onze cliënten.” Van Eekhout benadrukt nog dat beide bedrijven bepaalde principes delen, zoals korte interne lijnen en de klant centraal stellen.

Ansichtkaart

De samenwerking bestaat er uit dat Groenoord Eltax als exclusieve vervoerder van zijn klanten ziet en aanprijst. In ruil daarvoor krijgen die klanten korting op hun taxiritten. “Alle informatie staat voor hen online, maar alle klanten hebben van Groenoord ook een ansichtkaart ontvangen met daarop informatie en uitleg van de voordelen waar zij van kunnen genieten. Ter introductie krijgen zij eenmalig 30 procent korting op de meterprijs. In alle ritten daarna wordt een korting van 15 procent gegeven. En de eerste ritten zijn direct na het versturen van de kaarten geboekt.”

Die ansichtkaart zag er als volgt uit:

Ansichtkaart Eltax

Terug naar Berichten