Failliet Multicard overgenomen door Mybility

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 14/05/2019

Failliet Multicard overgenomen door Mybility

Het onlangs failliet verklaarde Multicard, dat veel opdrachtgevers heeft in het personenvervoer, wordt doorgestart door Mybility BV. De curator geeft aan dat alle activiteiten en nagenoeg het voltallige personeel zijn ondergebracht in de nieuwe onderneming.

Het bedrijf houdt zich volgens curator Fouad el Houzi bezig het maken en beheren van gepersonaliseerde passen, waar dan bijvoorbeeld wmo-ritten mee geregistreerd en betaald kunnen worden. Multicard haalde zo’n 80 procent van zijn omzet uit werk in opdracht van de vervoersector, waaronder veel taxibedrijven. De rest werd verdiend met het maken van onder meer tankpassen.

Klanten weggevallen

Zo’n drie weken geleden ging het bedrijf echter failliet. Het bestuur van de onderneming heeft aan de curator verklaard dat in het recente verleden twee grote klanten wegvielen. Dat zorgde ervoor dat het bedrijf moest reorganiseren, onder meer door het personeelsbestand terug te brengen naar ongeveer tien medewerkers. Uiteindelijk was een faillissement echter niet te voorkomen. De exacte oorzaak is nog in onderzoek, geeft de curator aan.

Contractvervoer

Nadat Multicard failliet werd verklaard, bleef het zijn activiteiten gewoon uitvoeren terwijl de mogelijkheden voor een doorstart werden verkend. Dat lukte: de onderneming is overgenomen door Mybility BV. De naam Mybility werd door Multicard al gebruikt voor de activiteiten op het gebied van contractvervoer. Op de nieuwe site wordt aangegeven dat dit loopt van “eenvoudige ritregistratie” tot contractbeheer, klachtenafhandeling en klantenservice. 

Terug naar Berichten