Failliet Van den Hout overgenomen door Taxi Korthout

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 15/08/2018

Failliet Van den Hout overgenomen door Taxi Korthout

Enkele weken nadat Taxibedrijf van den Hout uit Kaatsheuvel failliet werd verklaard, neemt Taxi Korthout uit Tilburg de branchegenoot over. Op enkele chauffeurs na die al elders werk hadden gevonden, neemt Korthout alle chauffeurs van het failliete bedrijf over.

Curator Hans Alberts laat aan het Brabants Dagblad weten dat er door de rechter-commissaris in deze zaak toestemming is verleend voor de overname. De afgelopen weken is het vervoer door Van den Hout en zijn chauffeurs voortgezet. Van die chauffeurs gaan er zeventig mee naar Taxi Korthout; zeven anderen hebben intussen al ergens anders werk gevonden. Ook de twee percelen die Van den Hout verzorgde voor Regiovervoer Midden-Brabant worden overgenomen door Taxi Korthout.

Groei door overnames

Taxibedrijf Van den Hout was al langer op zoek naar een partij om door overgenomen te worden, maar verschillende pogingen om dat voor elkaar te krijgen, draaiden op niets uit. Voor Taxi Korthout zijn overnames van branchegenoten geen nieuwe tak van sport. Eerder werden al onder meer Taxi Schapendonk, Centraal Ziekenvervoer Tilburg, Switchback en Taxi van de Wouw overgenomen. Daardoor groeide Taxi Korthout uit tot een bedrijf met zo’n 250 werknemers en 140 voertuigen, aantallen die nu weer flink zullen oplopen.

Lees ook: Taxibedrijf van den Hout failliet

Terug naar Berichten