Finse taxi accepteert alleen liedjes als betaling

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 28/06/2018

Finse taxi accepteert alleen liedjes als betaling

Het is eens wat anders: niet met geld betalen voor je taxirit, maar met je zangtalent. Tijdens een festival in Finland kunnen bezoekers meerijden met een elektrische taxi. Contact geld en betaalpassen kunnen ze op zak houden, maar gedurende de rit moet er wel gezongen worden om de chauffeur door te laten rijden.

Met deze opmerkelijke aanpak weet initiatiefnemer Fortum de aandacht te vestigen op de pilot van zijn Singalong Shuttle. Die pilot vindt plaats tijdens het Ruisrock Festival, van 6 tot en met 8 juli. De taxi, een BMW i3, rijdt zolang er gezongen wordt door de passagiers, al staat er niet bij of de rit abrupt ophoudt als er even een stilte valt. En er wordt ook niet vermeld of de pilot een vervolg moet krijgen als deze slaagt. Maar vooruit: vermakelijk is het wel, al zijn voor dit filmpje niet de beste zangers van Finland geselecteerd.

Keuze voor elektrische taxi

Het achterliggende idee van de test is dat elektrische auto’s stil en schoon genoeg zijn om van het gezang en de muziek in de auto te kunnen genieten. Fortum is een ontwikkelaar van schone energie. De Singalong Shuttle is bedoeld om te laten zien dat de keuze voor schoon vervoer, in dit geval met een elektrische taxi, heel simpel kan zijn. Het belang van Fortum is daarbij evident, want het heeft in de Noordse landen meer dan 2.000 laadstations voor elektrische voertuigen.

Lees ook:

Terug naar Berichten