Fooien en donaties taxiklanten Vierdaagse voor kinderziekenhuis

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 10/07/2019

Fooien en donaties taxiklanten Vierdaagse voor kinderziekenhuis

Taxichauffeurs gaan tijdens de Nijmeegse Vierdaagseweek fooien en donaties inzamelen voor de verbouwing van het Radboudmc Amalia kinderziekenhuis. Passagiers kunnen via collectebussen bijdragen aan de kindvriendelijke verbouwing van het hospitaal. De actie is een initiatief van Richard Thijssen.

De ondernemer achter Citax Electric en Taxi Electric Nijmegen is de actie begonnen omdat hij uit eigen ervaring weet wat de impact op het leven van kind en ouders is als dat kind ziek wordt. “Een kind in het ziekenhuis is een uiterst kwetsbaar kind. Het kind is in een vreemde omgeving en ervaart grote spanning. Spanning die het kind en de behandeling niet ten goede komen.”

Te weinig middelen

Radboudumc Amalia kinderziekenhuis zal verbouwd worden om de kindzorg toekomstbestendig te maken. Omdat het geld dat er is aan zorg wordt besteed, zijn er eigenlijk te weinig middelen om die verbouwing te realiseren. Daarom wordt er ook een beroep op anderen gedaan. De Vierdaagseweek is Nijmegens grootste evenement. Voor de taxisector is er dan doorgaans veel werk. Thijssen en zijn vakgenoten grijpen de komende editie, van 13 tot en met 19 juli, aan voor de inzamelingsactie.

Goed voorbeeld

Tijdens de week staan in diverse taxi’s collectebussen voor het Amalia Kinderfonds. Daarin kunnen passagiers de fooien die ze normaal aan de taxichauffeur zouden geven doneren. Ook aan vullende donaties zijn welkom. Thijssen hoopt dat er zoveel mogelijk taxichauffeurs bij de actie aansluiten en dat ook anderen zijn voorbeeld volgen en voor het kinderziekenhuis in actie komen. Op de website van het Amalia Kinderfonds staan diverse deelprojecten waarvoor donaties gedaan kunnen worden.

Terug naar Berichten