Geerets De Leeuw voorziet rolstoelbussen van AED’s

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 27/03/2019

Geerets De Leeuw voorziet rolstoelbussen van AED’s

Taxi Geerets De Leeuw rust zijn nieuwe rolstoelbussen voortaan uit met apparaten die het hartritme kunnen herstellen van iemand die een harstilstand heeft gehad. De eerste acht voertuigen met deze AED’s aan boord worden inmiddels ingezet.

Het taxibedrijf geeft aan als eerste in de sector in Limburg deze stap te zetten. De verlengde rolstoelbussen van het type Mercedes-Benz Sprinter waar het bedrijf mee werkt, worden sinds kort standaard voorzien van een AED. Deze afkorting staat voor automatische externe defibrilator. De bussen zijn tevens voorzien van een opvouwbare rolstoel. De eerste acht bussen met AED aan boord zijn onlangs geleverd en worden inmiddels ingezet.

Chauffeurs getraind

AED Solutions geeft aan dat Taxi Geerets De Leeuw heeft gekozen voor de Lifepak CR2, volgens de leverancier de meest geavanceerde AED die nu op de markt is. Indien een inzittende of omstander een hartstilstand krijgt, kunnen de chauffeurs met behulp van de AED’s de kans op een succesvolle reanimatie vergroten. De chauffeurs van Geerets De Leeuw worden ook getraind om met de apparaten te werken.

Tekst loopt door onder de foto

Taxi Geerets De Leeuw, AED

Taxi Innovatie Prijs voor AED’s

Het taxibedrijf heeft in Limburg de primeur. Vorig jaar rustte Taxi NOF uit Kollumerzwaag de voertuigen waarmee in Noordoost Friesland wmo-vervoer wordt gereden met AED’s uit. Dat leverde het bedrijf de Taxi Innovatie Prijs 2018 op.

Lees ook: Chauffeur Omnibuzz reanimeert klant

Terug naar Berichten