Gemeente Breda plaatst camera bij taxistandplaats voor controle

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 03/04/2019

Gemeente Breda plaatst camera bij taxistandplaats voor controle

Door aanhoudende problemen op en rond de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda, heeft de gemeente besloten hier een tijdelijke camera op te hangen. Er wordt in de Brabantse stad al langer geklaagd dat er ritten zouden worden geweigerd en dat te hoge tarieven worden gerekend. De gemeente zegt tijdens evenementen te hebben gemerkt dat een mobiele camera preventief werkt.

“De gemeente doet er alles aan om de stad veilig en aantrekkelijk te houden”, aldus de gemeente. “Veilig taxivervoer valt daar ook onder.” Onlangs besloot de gemeente al verschillende maatregelen te nemen om de opstapmarkt te verbeteren, zoals de invoering van een taxikeurmerk en de komst van taxi-stewards op de standplaats aan de Nieuwe Prinsenkade.

Termijn

Dit zijn echter maatregelen die pas over enkele maanden kunnen worden ingezet. Taxichauffeurs in Breda moeten bijvoorbeeld vanaf 1 mei aan het keurmerk voldoen. Om nu al de situatie te verbeteren, heeft de gemeente besloten de mobiele camera op te hangen. De camera komt op de stoep naast de ingang naar het binnenterrein van het appartementencomplex. De gemeente hoefde geen vergunning aan te vragen, omdat het gebied in het verleden al is aangewezen als cameratoezicht.

In februari starten bezoekers van het Bredase stadscentrum nog een online petitie, waarin zij de gemeente vroegen op te treden tegen de ‘taxiterreur’. Het keurmerk kan bij de initiatiefnemers niet bepaald op enthousiasme rekenen, want dit jaagt welwillende taxiondernemers op kosten. Beter zou zijn om handhavend op te treden tegen de taxichauffeurs die zich onbehoorlijk gedragen. Die petitie werd 316 keer ondertekend.

Lees ook:

Petitie vraagt om einde aan ‘taxiterreur’ Breda

Terug naar Berichten