Haagse taxi’s weigeren dragqueens

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 17/06/2019

Haagse taxi’s weigeren dragqueens

In Den Haag hebben alle taxichauffeurs die op dat moment op een standplaats stonden, geweigerd om twee dragqueens te vervoeren. Dit gebeurde vorige week na afloop van The Hague Pride, maar het komt nu pas naar buiten.

Van het voorval werd op Facebook melding gemaakt door Ben Manuputty, mede-organisator van The Hague Pride. Dat schrijft het AD. Manuputty vertelt dat na een afsluitend feest in Het Paard twee dragqueens nog even ergens wat gingen eten. Vervolgens gingen ze naar een taxistandplaats om een taxi te nemen naar hun hotel. Daar werden ze echter door alle zes de aanwezige taxichauffeurs geweigerd. Uiteindelijk moesten de twee een uur lopen naar hun hotel.

Het voorval was al eerder bekend maar de dragqueens in kwestie wilden er eigenlijk geen ruchtbaarheid aan geven. Maar omdat het incident volgens Manuputty niet uniek is, heeft hij er alsnog aandacht voor gevraagd. Volgens hem is het schering en inslag dat dragqueens door een deel van het uitgaanspubliek slecht worden behandeld en ook het geweigerd worden door taxichauffeurs komt geregeld voor.

In gesprek met taxibranche

Het is niet duidelijk of bekendgemaakt bij welke centrales de zes chauffeurs zijn aangesloten. Manuputty wil echter wel graag in gesprek met alle Haagse taxicentrales om het onderwerp goed op de agenda te krijgen. HTMC heeft in een reactie op de Facebook-post al aangeven dat chauffeurs die bij deze centrale zijn aangesloten iedereen vervoeren, ongeacht aard of afkomst. HTMC gaat in gesprek met Manuputty. Vanuit de Haagse gemeenteraad is met veel afkeuring gereageerd op het vooral, schrijft De Gaykrant.

Het voorval in Den Haag doet denken aan een incident in Amsterdam een jaar geleden. Toen werd de bekende dragqueen Jennifer Hopelezz geweigerd door een taxichauffeur. Hopelezz plaatste echter zelf een filmpje van het voorval op Facebook, waar veel reacties op kwamen. Uiteindelijk bood de chauffeur in kwestie zijn excuses aan tijdens een persoonlijke ontmoeting met degene die hij eerder nog weigerde te vervoeren.

Terug naar Berichten