Haltetaxi Zeeland gaat vaker rijden

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 19/11/2018

Haltetaxi Zeeland gaat vaker rijden

De haltetaxi in Zeeland stopt sinds kort op meer plaatsen en op diverse trajecten rijdt de taxidienst ook vaker. Dit moet de aansluiting tussen lijnbussen en de haltetaxi ten goede komen. 

Het concept van de haltetaxi werd in Zeeland enkele geleden ingevoerd. Op de drukkere routes is de reguliere busdienst beschikbaar. Op dunnere trajecten en rustige tijden kunnen mensen gebruik maken van buurtbus of haltetaxi. Bij de start van die laatste was het uitgangspunt dat er eens per uur werd vertrokken, waarbij de vertrektijden aansluiten op de dienstregeling van de lijnbus. Ritten met de haltetaxi moeten vooraf worden aangevraagd door mensen met een gebruikerspas.

Overstaptijd

Sinds 15 november rijdt de haltetaxi vaker op verschillende trajecten. Ook gaan de taxi’s op meer plekken stoppen. Buurtschappen met meer dan vijftig inwoners en grotere recreatieparken krijgen een eigen stopplek. Met alle uitbreidingen moet er een betere aansluiting tussen lijnbussen en haltetaxi’s tot stand komen. Daarbij is een overstaptijd van maximaal 10 minuten het uitgangspunt.

Foto: Anda van Riet

Terug naar Berichten