Illegaal taxiritje pakt duur uit

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 12/06/2018

Illegaal taxiritje pakt duur uit

Het rijden van een illegaal taxiritje heeft een man uit IJsselstein beduidend meer gekost dan opgeleverd. Hij kreeg diverse bekeuringen opgelegd voor een totaalbedrag van 720 euro.

De 36-jarige man werd afgelopen weekend door de politie aangehouden op de A28 ter hoogte van Leusden. De auto had twee passagiers aan boord en was voorzien van een blauw nummerbord. Toch beweerde de bestuurder dat hij niet aan het werk was maar slechts twee buren naar huis bracht.

Geen buren maar passagiers

Dat verhaal hield echter niet lang stand, want de passagiers verklaarden dat ze op Schiphol door de taxi waren opgepikt nadat ze deze telefonisch hadden besteld. Met de chauffeur was een prijs afgesproken voor de rit naar Amersfoort.

Ondanks deze verklaring hield de chauffeur nog even vol dat hij toch echt zijn buren een vriendendienst aan het bewijzen was. Maar later gaf hij toe dat hij geen taxivergunning of chauffeurspas had. Ook had hij geen taxameter of rittenstaat. Voor zijn overtredingen kreeg hij diverse boetes opgelegd voor in totaal 720 euro.

Terug naar Berichten