IRU-onderscheiding voor vier chauffeurs touringcar en taxi

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 28/01/2019

IRU-onderscheiding voor vier chauffeurs touringcar en taxi

Drie touringcarchauffeurs van Brouwer Tours en een taxichauffeur van Taxicentrale de Jong hebben onlangs het IRU Diploma of Honour in ontvangst genomen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan chauffeurs die voldoen aan strenge eisen op het gebied van veilig rijden, service en loyaliteit aan het beroep en de werkgever.

Touringcarchauffeurs Peter van der Mark, Ben van Wetten en Herman van den Berg en taxichauffeur Dave de Jong ontvingen de onderscheiding onlangs uit handen van Joke Brouwer, directeur van Brouwer Company in Noordwijk. Taxicentrale de Jong maakt daar onderdeel van uit. De International Road Transport Union (IRU) heeft het Diploma of Honour in het leven geroepen om mensen die zich als chauffeur in het personen- of wegvervoer hebben onderscheiden.

De eisen zijn niet gering. Om voor de award in aanmerking te komen moet iemand tenminste 1 miljoen zakelijke kilometers hebben gereden. Verder mag hij of zij in de afgelopen twintig jaar geen schuld hebben gehad aan een serieus verkeersongeluk met letsel. De laatste vijf jaar mag de kandidaat geen zware overtredingen van de verkeersregels of voorschriften op het gebied van administratie en douane hebben begaan.

‘Onuitwisbare inzet’

Tot slot moet de chauffeur tot tevredenheid van de werkgever(s) minstens twintig in de branche werkzaam zijn, waarvan in elk geval de laatste vijf jaar voor de huidige werkgever.

“Brouwer Company heeft deze vier chauffeurs voorgedragen vanwege hun onuitwisbare inzet voor ons bedrijf en IRU heeft deze voordracht gehonoreerd. Wij zijn blij dat deze zeer gewaardeerde chauffeurs deze bijzondere onderscheiding hebben mogen ontvangen”, aldus een trotse Joke Brouwer.

Terug naar Berichten