‘Je taxi zonder gedoe verkopen’

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 09/10/2018

‘Je taxi zonder gedoe verkopen’

Bij het verkopen van een taxi kan de nodige rompslomp komen kijken. Een kopende partij die veel van die beslommeringen uit handen neemt, is dan een uitkomst. Ikwiljouwautokopen.nl wil de partij zijn die taxiondernemers op dit gebied ontzorgt.

Via het online platform worden auto’s ingekocht van zowel particulieren als bedrijven. “Mensen kunnen bij ons vrijblijvend een bod op hun auto aanvragen”, legt Niek van den Doel uit. “Dat geldt dus ook voor taxiondernemers. Binnen 48 ontvangt de aanvrager van ons een gegarandeerd bod op de auto. We kunnen dat doen omdat we vragen wat we van een auto willen weten. Denk dan aan geleden schades, de kilometerstand, foto’s en meer. We hoeven de auto dus niet daadwerkelijk te zien om er een goed bod op te kunnen uitbrengen.”

Van den Doel benadrukt dat Ikwiljouwautokopen.nl geen bemiddelaar is tussen dealers en consumenten. Het bedrijf wil zich van andere spelers in de markt onderscheiden met transparantie en klanttevredenheid. “Bij ons geen verrassingen achteraf of onzekerheid over betalingen. We kopen de auto’s zelf en we halen ze indien gewenst ook op. Ter plekke kijken we nog even of alles in orde is, waarna we betalen en de auto vrijwaren. Vervolgens verkopen we ze weer aan bedrijven die daarvoor bij ons aankloppen.”

Ontzorgen

“Wanneer je kiest voor onze autoverkoopservice, kies je voor zekerheid. Wij ontzorgen bij het verkopen en nemen de stress weg die bij het particulier verkopen van je auto komt kijken”, aldus Van den Doel. “Wij verkopen de voertuigen immers zelf weer door aan bedrijven, in wiens opdracht wij werken. Daar moeten wij allemaal wat aan kunnen verdienen. Wil je de absolute hoofdprijs? Dan is ons advies om de tijd te nemen om te proberen de auto particulier te verkopen. Maar daar komt nou juist een hoop gedoe bij kijken. En met onze aanpak nemen we dat weg bij de verkoper. Bij ons zit je goed als je je auto zonder gedoe wilt verkopen.”

In dat verband heeft Van den Doel het over het ontzorgen van de verkoper. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in zekerheid bij betalingen. En juist bij de verkoop van een taxi is wat extra begeleiding wel handig, want daar komen diverse aspecten bij kijken die bij een reguliere auto niet aan de orde zijn. Ikwiljouwautokopen.nl belooft de taxiondernemer in kwestie daar bij te helpen.

Blauw kenteken

“Voor taxiondernemers geldt bijvoorbeeld de BPM-teruggaveregeling. Die kan er tegen de tijd dat de auto wordt verkocht al uit zijn, maar het kan ook zijn dat er nog een deel moet worden terugbetaald. Het kan een heel werk zijn om dat uit te zoeken”, legt Van den Doel uit. “En taxi’s zijn natuurlijk voorzien van blauwe kentekenplaten. Er komt heel wat bij kijken om dat om te zetten naar een geel kenteken, zodat de auto particulier kan worden verkocht. Daarnaast haken veel potentiële kopers af wanneer een auto eerst als taxi is gebruikt. In al die zaken begeleiden en ontzorgen wij de taxiondernemers die hun taxi aan ons verkopen.”

Terug naar Berichten