Kritiek op taxivignet TT Assen

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 03/07/2019

Kritiek op taxivignet TT Assen

Dat er rondom de TT Assen een speciaal taxivignet van kracht was, heeft in de plaatselijke taxisector ook voor onvrede gezorgd. Het wordt met name als oneerlijk gezien dat alleen taxibedrijven die zijn aangesloten bij de Gezamenlijke Asser Taxi Ondernemingen het vignet konden krijgen.

Met het vignet kregen taxi’s die zijn aangesloten bij een GATO-bedrijf voorrang tijdens de TT en de festiviteiten er omheen. Dit werd uitgelegd als een manier om taxi’s van buiten Assen, die zich alleen met het grote evenement in de stad begeven, van de markt te weren. Nadat GATO eerders al een eigen TT-vignet lanceerde, ging het ditmaal in volledige samenwerking met de gemeente Assen.

Geen vignet

Maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat er ook ontevreden taxibedrijven in de regio zijn, meldt het Dagblad van het Noorden. Johan Nijmeijer van Taxi Nijmeijer uit Borger wilde ook graag een vignet, maar omdat zijn bedrijf niet bij GATO is aangesloten ging dat feest niet door. Volgens Nijmeijer was het logischer geweest om alle bedrijven binnen een bepaald gebied het vignet te geven. Nu werden volgens hem niet alleen ‘gelukszoekers en evenementenrijders’ gedupeerd, maar ook veel lokale taxibedrijven.

Bewust buiten de deur

Ook iemand die wel bij GATO is aangesloten trekt het vignet in zijn huidige vorm in twijfel. Hij meldt anoniem aan de krant dat er bewust taxibedrijven uit Assen en omgeving buiten de deur zijn gehouden. De gemeente heeft laten weten dat het dit jaar om een pilot ging, die het gevolg is van jarenlange gesprekken met de taxisector van Assen. De pilot zal nog worden geëvalueerd.

Lees ook: Voorrang voor taxi’s uit Assen tijdens TT

Terug naar Berichten