Leerlingenvervoer Geldrop-Mierlo medio 2021 helemaal elektrisch

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 17/05/2019

Leerlingenvervoer Geldrop-Mierlo medio 2021 helemaal elektrisch

Bergerhof Tours uit Mierlo gaat de komende jaren het leerlingenvervoer in de gemeente Geldrop-Mierlo verzorgen. Onderdeel van de afspraken is dat Bergerhof vanaf augustus 2021 het vervoer uitsluitend met elektrische voertuigen rijdt.

De aanvankelijke looptijd van de opdracht, die met ingang van het komende schooljaar van start gaat, is vijf jaar. Daarna kan er nog tweemaal met een jaar worden verlengd. Bergerhof neemt het stokje over van Munckhof. De gemeente geeft aan duurzaamheid zwaar te hebben laten meewegen in de gunning. Waar de prijs voor 40 procent werd meegewogen, was dat voor de inzet van schone voertuigen 60 procent.

Groengas of elektrisch

De gemeente eiste dat vanaf januari 2020 alle personenauto’s voor het leerlingenvervoer elektrisch zijn. Van de ingezette personenbussen moet per die datum 40 procent op groengas rijden of elektrisch worden aangedreven. En als een aanbieder meer dan 40 procent van zijn wagenpark omzet naar groengas of elektrisch, dan konden daar extra punten mee worden verdiend.

Bergerhof wist zich van de andere vier inschrijvers te onderscheiden door meer te bieden dan de gemeente vroeg. Vanaf augustus 2021 zal dit bedrijf al het leerlingenvervoer van Geldrop-Mierlo met elektrische voertuigen verzorgen. Dat gebeurt bovendien tegen dezelfde kosten als bij voertuigen op diesel. Martijn Bergerhof legt uit hoe zijn bedrijf het vervoer van wat nu 142 leerlingen zijn gaat organiseren.

Voertuigen nog niet bekend

“We starten het nieuwe schooljaar met de personenauto’s. Hiervoor zijn acht Nissan Leaf’s aangeschaft. Na twee jaar moet het hele project, op de rolstoelbussen na, volledig uitstootvrij zijn. Omdat er nu nog niet bekend is welke personenbussen er op dat moment beschikbaar zullen zijn, weten we dus eigenlijk nog niet met welke voertuigen we zullen gaan rijden. We zijn druk doende met de aanleg van de infrastructuur. We gaan hier een eigen laadplein voor inrichten”, aldus Bergerhof.

Terug naar Berichten