Leerlingenvervoer Olst-Wijhe pakt twee keer zo duur uit

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 24/07/2018

Leerlingenvervoer Olst-Wijhe pakt twee keer zo duur uit

Het leerlingenvervoer is voor de gemeente Olst-Wijhe bijna twee keer zo duur uitgevallen als gepland. In plaats van 950.000 euro moet er over een periode van drie jaar 1,8 miljoen euro worden betaald. Dit verschil blijkt te komen door een interpretatiefout van de gemeente.

Tegenover RTV Oost legt een woordvoerder van de gemeente uit wat er verkeerd is gegaan. Olst-Wijhe heeft het leerlingenvervoer en wmo-vervoer voor de periode 2017-2019 gebundeld. Samen met de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg is daar een nieuwe systematiek voor ontwikkeld.

Maar daarbij is door Olst-Wijhe een interpretatiefout gemaakt. Eerder werd er een bedrag per kilometer per voertuig gerekend en de gemeente bleef daar van uitgaan. Maar de prijs wordt nu per kilometer per reiziger bepaald, iets waar de gemeente pas bij de eerste factuur achter kwam.

Wmo-vervoer wel goedkoper

Olst-Wijhe is de enige gemeente die voor het leerlingenvervoer gebruik maakt van de nieuwe opzet. De andere drie gemeenten doen dat voor het wmo-vervoer en voor hen valt het vervoer wél goedkoper uit. Dalfsen, Ommen en Hardenberg tonen zich wel solidair door uit die opbrengsten 390.000 euro mee te betalen aan het duurder geworden leerlingenvervoer in Olst-Wijhe.

Olst-Wijhe haalt op zijn beurt ook wat voordeel uit het eigen wmo-vervoer en de provincie doet een bijdrage in de vorm van subsidie. Daarmee is het verschil van 8,5 ton grotendeels gedekt. Het tekort van 95.000 euro dat overblijft is volgens de gemeente te overzien.

Wilt u alles weten over de stand van zaken in het Nederlandse doelgroepenvervoer? Kom dan ook naar het Nationaal Congres Contractvervoer 2018 op donderdag 11 oktober in Expo Houten. Inschrijven kan nog tot begin september tegen een aantrekkelijke korting. 

Terug naar Berichten