Meeste opdrachten failliet Verhoef naar andere vervoerders

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 05/07/2018

Meeste opdrachten failliet Verhoef naar andere vervoerders

De vervoersopdrachten van het onlangs failliet verklaarde taxibedrijf Verhoef uit Uithoorn worden voor een groot deel overgenomen door andere vervoerders, waaronder Munckhof en De Vier Gewesten. Daarmee lijkt een doorstart voor Verhoef van de baan. Voor de andere opdrachten van de Verhoef-bedrijven zijn nog geen partijen gevonden om ze over te nemen. Deze diensten worden mogelijk vanaf 9 juli niet meer uitgevoerd.

Het bankroet van de verschillende BV’s werd eind mei uitgesproken. Het gaat onder meer om Verhoef Personenvervoer, Verhoef Groepsvervoer en Verhoef Service Company. Curator Stephan van der Kant onderzocht daarna de mogelijkheden voor een doorstart van één of meerdere bedrijven. In de tussentijd reed het personeel van Verhoef door. Dat is bij faillissementen van contractvervoerders vrij gebruikelijk: enerzijds om de klanten niet zonder vervoer te laten zitten, anderzijds om de kans op een doorstart van het bedrijf te vergroten.

Kans op doorstart gering

Het feit dat een flink deel van het vervoer nu bij andere opdrachtnemers is ondergebracht, maakt de kans op een doorstart van wat nog resteert vrij gering. Wat dat betreft dient zich de vergelijking met Personenvervoer Zuid-Limburg aan. Ook daar werd ingezet op een doorstart, maar nadat een groot deel van het werk elders was ondergebracht, bleef er een kleine hoeveelheid opdrachten over waar weinig onderling verband tussen bestond.

Munckhof heeft het leerlingenvervoer, het zorgvervoer en de regiotaxi overgenomen dat Verhoef als onderaannemer van Munckhof verzorgde. Datzelfde gebeurt ook met het werk dat Verhoef als franchisenemer van De Vier Gewesten reed: leerlingenvervoer, wmo-vervoer en directievervoer in Noord-Holland en Zuid-Holland. Het directievervoer wordt overgenomen door Mobiliteitsdiensten Nederland Vervoer BV. Deze partijen gaan dat werk vanaf maandag 9 juli uitvoeren.

Onzeker

Daarmee is niet al het werk van de Verhoef-bedrijven bij andere vervoerders ondergebracht. De curator probeert dat nog wel voor elkaar te krijgen, maar geeft aan dat het onzeker is of dat gaat lukken. Tegelijk komt er wel een einde aan het voortzetten van de dienstverlening door chauffeur van Verhoef en met de voertuigen van dat bedrijf. Indien er de komende dagen geen nieuwe opdrachtnemer wordt gevonden voor dit werk, moeten de opdrachtgevers ervan uitgaan dat deze diensten vanaf 9 juli niet meer worden uitgevoerd. Om welke opdrachten het precies gaat, is niet bekendgemaakt.

Lees ook:

Terug naar Berichten