Mercedes-Benz brengt nieuwe A-Klasse Limousine op de markt

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 27/07/2018

Mercedes-Benz brengt nieuwe A-Klasse Limousine op de markt

Mercedes-Benz zal later dit jaar de compacte A-Klasse Limousine aan de wereld presenteren tijdens de Autosalon van Parijs. Dit model is onder meer voorzien van moderne en zuinige motoren en rijassistentiesystemen die de veiligheid ten goede komen. 

Eerder dit jaar kwam de Duitse producent al met de A-Klasse L Limousine, een variant met een langere wielbasis die uitsluitend voor de Chinese markt is ontwikkeld. Aan het einde van dit jaar wordt de A-Klasse dus ook hier beschikbaar. De auto is ruim 4,5 meter lang, bijna 1,8 meter breed en ruim 1,4 meter breed. De wielbasis is 2.729 millimeter en de bagagerruimtevolume is 420 liter.

Volgens Mercedes-Benz gaat het nieuwe vierdeurs model qua hoofdruimte achterin op kop in zijn segment. Ook de schouder- en elleboogruimtes zijn bovengemiddeld, terwijl de toegang tot het achtercompartiment eenvoudig is. Door de vormgeving van en toegang tot de bagageruimte belooft en het in- en uitladen van grote voorwerpen eenvoudig te zijn.

Lage luchtweerstand

Het lage brandstofverbruik wordt voor een belangrijk deel gerealiseerd met de aerodynamica en lage luchtweerstand van de A-Klasse Limousine. Met computerloops, simulaties en testen in windtunnels zijn diverse details in het kader van de aerodynamica geoptimaliseerd. Zo zijn bijvoorbeeld de koplampen met rubbers afgedicht en is de onderzijde van de auto bijna volledig bekleed. Velgen, banden en spoilers bij voor- en achterwielen zijn eveneens vormgegeven om zo min mogelijk luchtweerstand te hebben.

Personaliseren

De A-Klasse Limousine zal in eerste instantie met twee motoren leverbaar zijn: één op brandstof en één op diesel. De A 200 beschikt over een motor met 120 kW / 163 pk en 250 Nm. Voor de A 180 d geldt 85 kW / 116 pk en 260 Nm. Beide modellen beschikken over een 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling. Tot de standaarduitrustingen behoort het Mercedes-Benz User Experience-multimediasysteem, alsmede rijassistentiesystemen zoals de actieve remassistent en de actieve spoorassistent. Er zijn diverse uitrustingslijnen waarmee de A-Klasse Limousine kan worden gepersonaliseerd. Uiteraard is aan het design van buiten en binnen veel aandacht besteed.

Camera en radar

De auto kan in bepaalde situaties autonoom rijden. De verbeterde camera- en radarsystemen kunnen tot 500 meter vooruitkijken en zo de verkeerssituatie nauwlettend in de gaten houden. De A-Klasse maakt ook gebruik van kaart- en navigatiegegevens voor de verschillende assistentiesystemen. Het gaat dan onder meer om actieve assistenten voor het houden van afstand, het maken van noodstoppen en het wisselen van rijbaan. Het voertuig is verder standaard uitgerust met rem- en spoorhulp.

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse beschikt over een uitgebreidere actieve remassistent, die tot de standaarduitrusting behoort. Afhankelijk van de situatie helpt dit systeem bij het verminderen van de gevolgen van een kop-staartbotsing met langzamer rijdende, afremmende of stilstaande auto’s. Zelfs bij aanrijdingen met overstekende voetgangers of fietsers helpt het systeem de gevolgen te verminderen en mogelijk kan de aanrijding zelfs worden voorkomen.

Eenzijdige remingreep

De actieve spoorassistent waarschuwt de bestuurder met een licht vibrerend stuurwiel indien de auto onbedoeld (zonder richting aan te geven) de rijbaan verlaat bij snelheden tussen de 60 en 200 kilometer per uur. Als de auto over een doorgetrokken streep rijdt, wordt de auto teruggeleid naar de oorspronkelijke rijbaan met behulp van een eenzijdige remingreep. In geval van een niet-doorgetrokken streep vindt een dergelijke ingreep alleen plaats als er een aanrijding dreigt met een voertuig op de aangrenzende rijbaan. Dit geldt ook voor tegenliggers.

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Terug naar Berichten