Mercedes-Benz introduceert nieuwe V-Klasse

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 07/02/2019

Mercedes-Benz introduceert nieuwe V-Klasse

Sinds Mercedes-Benz in 2014 de V-Klasse introduceerde, zijn er wereldwijd zo’n 209.000 exemplaren van deze personenbus verkocht. Nu is de nieuwe V-Klasse gelanceerd, waarbij is gekozen voor een nieuwe aanpak in design, uitstraling, comfort en veiligheid. Dat laatste vertaalt zich onder meer in diverse veiligheids- en assistentiesystemen. 

nieuwe V-Klasse heeft een stoerdere look dan zijn voorganger en valt vanwege de veranderde voorzijde nog meer op. De ontwerpers hebben ervoor gezorgd dat het voertuig qua uiterlijk meer aansluit op de personenwagenmodellen van Mercedes. In het nieuwe design vallen verschillende zaken op, waaronder de bumpers met opvallende luchtinlaten en een grille met diamantstructuur. Met de lijnen Avantgarde en Exclusive blijft het mogelijk om de voertuigen te personaliseren.

Modern en helder

Qua lak is de keuzemogelijkheid vergroot. Waar de busjes eerst in zwart, zilver en wit uitgevoerd kunnen worden, kan dat nu ook in drie soorten metallic: grafietgrijs, selenietgrijs en hyacintrood. Daarnaast zijn er vier nieuwe modellen lichtmetalen velgen beschikbaar. Van binnen zijn moderniteit en helderheid als uitgangspunten gehanteerd. Dat is onder meer terug te zien in de ventilatieroosters en de meters in het instrumentarium. Tegelijk moet het aangepaste design het voor bestuurders makkelijker maken om snel hun weg te vinden in de bediening.

Tekst loopt door onder de foto

V-Klasse. Foto: Mercedes-Benz

De ‘oude’ V-Klasse wordt al veel gebruikt voor taxivervoer en ook de vernieuwde versie biedt daar volop mogelijkheden voor. Zo is het achtercompartiment comfortabeler gemaakt. De tegen meerprijs leverbare luxe stoelen voor de eerste zitrij beschikken over een volledig neer te klappen achterbank, rugmassage en klimaatregeling. Dit maakt het volgende Mercedes-Benz goed mogelijk om de V-Klasse als VIP shuttle in te zetten.

Nieuwe motorgeneratie

Na de facelift is het voertuig leverbaar met viercilinder OM 654 dieselmotor in diverse vermogensvarianten. De versie met het meeste vermogen, V 300 d, accelereert in 7,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De nieuwe motorgeneratie is zuiniger en schoner en beschikt over verder verbeterde geluids- en vibratiekenmerken. Het geluidsniveau binnenin is lager dan in de vorige editie en vibraties zijn verminderd. Door verschillende innovaties is het brandstofverbruik circa 13 procent lager dan bij de vorige V-Klasse. 

Tekst loopt door onder de foto

V-Klasse. Foto: Mercedes-Benz

Het busje beschikt nu ook over diverse systemen op het gebied van veiligheid en rijassistentie. Zo is het voertuig standaard voorzien van Crosswind Assist dat helpt de koers vast te houden bij sterke zijwind. Attention Assist werd vijf jaar geleden al op de V-Klasse geïntroduceerd en is in de tussenliggende jaren doorontwikkeld en uitgebreid. Bijvoorbeeld met Active Brake Assist, dat nu ook een dreigende aanrijding met een vooruitrijdende auto kan herkennen. De nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse kan worden besteld vanaf maart en is leverbaar vanaf juni dit jaar.

V-Klasse. Foto: Mercedes-Benz

V-Klasse. Foto: Mercedes-Benz

V-Klasse. Foto: Mercedes-Benz

V-Klasse. Foto: Mercedes-Benz

V-Klasse. Foto: Mercedes-Benz

Terug naar Berichten