Met en Co reorganiseert en stopt met taxivervoer

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 29/01/2019

Met en Co reorganiseert en stopt met taxivervoer

Personenvervoerder Met en Co reorganiseert zijn activiteiten op het gebied van taxi en touringcar. Het bedrijf stopt met taxivervoer en bouwt het busvervoer flink af. Hierdoor wordt er van zo’n 100 medewerkers afscheid genomen, die zo veel mogelijk bij andere bedrijven in de groep ondergebracht zullen worden.

Dat blijkt uit een brief van de directie aan de personeelsleden waar afscheid van wordt genomen. Daarin staat dat het Met en Co al geruime tijd niet voor de wind gaat en dat het bedrijf al jaren verliesgevend is. Ook allerlei verbetermaatregelen die sinds 2017 zijn ingezet met de nieuwe aandeelhouder, Scheybeek, hebben niet de gewenste resultaten opgeleverd. Met en Co moet weer een gezond bedrijf worden, maar dat kan volgens de brief niet als alle huidige activiteiten worden voortgezet.

Taxi stopgezet en busvervoer ingekrompen

Met name de werkzaamheden op het gebied van regiotaxi en regionaal busvervoer drukken zwaar op de resultaten. Daarom worden de taxi-activiteiten per 1 maart stopgezet en wordt het busvervoer vanaf die datum flink ingekrompen. Dit betekent ook dat er afscheid wordt genomen van ongeveer 100 medewerkers. Omdat Met en Co onderdeel is van de Scheybeek Groep, die bestaat uit zo’n twintig bedrijven, wordt geprobeerd om de mensen die niet bij Met en Co kunnen blijven ergens anders in de groep onder te brengen.

Chauffeurs detacheren

In de brief aan de mensen die hun baan bij Met en Co kwijtraken, wordt benadrukt dat er veel vacatures zijn in de vervoersector. Bovendien behoort Consolid tot dezelfde bedrijvengroep en deze firma houdt zich onder meer bezig met het detacheren van chauffeurs en ondersteunden personeel aan vervoersbedrijven. De komende tijd gaat Met en Co in gesprek met de collega’s die moeten vertrekken. Na de ingreep moet er een bedrijf overblijven dat weliswaar een stuk kleiner is, maar dat ook weer rendabel is en een toekomst heeft.

Terug naar Berichten