Mytaxi groeit in hoog tempo door

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 03/05/2019

Mytaxi groeit in hoog tempo door

Taxi-app mytaxi heeft een goed 2018 achter de rug. De omzet groeide met 75 procent ten opzichte van 2017, het aantal aangesloten chauffeurs bedraagt nu meer dan 100.000 en inmiddels hebben meer dan 10 miljoen mensen in Europa een account. In het lopende jaar wil mytaxi de groei nog versnellen.

Het online platform voor vraag en aanbod in taxiritten timmert al tien jaar aan de weg in zowel Europa als het Verenigd Koninkrijk. In die laatste markt was de omzetgroei met 80 procent afgelopen jaar het sterkst. De app is verder actief in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zweden, Portugal, Spanje, Italië en Ierland. In al die markten bij elkaar werd een omzetgroei van 75 procent gerealiseerd. De app had vorig jaar voor het eerst meer dan 10 miljoen gebruikers en meer dan 100.000 aangesloten taxichauffeurs.

Minder wachttijd

Krimp was er in zekere zin ook: de gemiddelde wachttijd voor een geboekte rit nam af naar minder dan 3,5 minuten in Europa, minder dan drie minuten in het Verenigd Koninkrijk en minder dan twee minuten in het centrum van Londen. CEO Eckart Diepenhorst noemt 2018 dan ook “een enorm succes voor mytaxi.”

“We hebben de cijfers zien groeien en er was sprake van verbeteringen in onze markten. Ik ben dan ook erg trots op het mytaxi-team dat dit voor elkaar heeft gekregen”, verwijst de directeur naar de circa 600 mensen die verspreid over 26 kantoren werken voor het bedrijf. “De 100.000 chauffeurs die onze partners zijn, hebben natuurlik een enorm aandeel in dit succes. Zij krijgen van klanten een gemiddelde rating van 4,82 sterren op een maximum van vijf. Dat is een buitengewone prestatie.”

Terug naar Berichten