Nieuwe bestuursvoorzitter PlusOV

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 10/07/2018

Nieuwe bestuursvoorzitter PlusOV

Vervoerssysteem PlusOV heeft met de Apeldoornse wethouder Nathan Stukker een nieuwe bestuursvoorzitter. Hij wil er voor helpen zorgen dat de opgaande lijn wordt vastgehouden die PlusOV na een moeilijke start wist te vinden.

Het bestuur van PlusOV bestaat uit wethouders van de deelnemende gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Vanwege de verkiezingen is er in Stukker nu een nieuwe bestuursvoorzitter gevonden als opvolger van Johan Kruithof. Die nam het werk op zijn beurt over van Wim Vrijhoef, die zijn taken neerlegde nadat er een vrij vernietigend rapport over de eerste maanden van PlusOV verscheen.

Organisatie, aansturing en techniek

Ook de toenmalige directeur moest het veld ruimen. Het ging bij PlusOV mis toen in augustus 2017 het leerlingenvervoer instroomde. Taxi’s kwamen te laat, dubbel of helemaal niet voorrijden. Dat bleek niet te liggen aan de vervoerders, maar aan de organisatie, aansturing en techniek van het systeem. Met een plan van aanpak en wat wisselingen van de wacht kreeg men het lek weer boven.

De nieuwe bestuursvoorzitter stelt vast dat de organisatie er een stuk beter voorstaat dan een klein jaar geleden. “Ik zie dat er stappen zijn gemaakt in het verbeteren van de dienstverlening en de organisatie. Dat is belangrijk omdat de mensen die dit vervoer nodig hebben daarop moeten kunnen vertrouwen. Daar ga ik mij met de overige bestuursleden van PlusOV verder voor inzetten”, aldus Stukker.

Lees ook:

Terug naar Berichten