Nieuwe IRU-certificering voor touringcarchauffeurs

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 10/05/2019

Nieuwe IRU-certificering voor touringcarchauffeurs

De internationale brancheorganisatie voor het wegvervoer IRU brengt een nieuwe certificering voor touringcarchauffeurs op de markt. Chauffeurs worden onder meer beoordeeld op hun rijgedrag en de klantenservice die ze leveren.

ALSA beschikt over een eigen vloot van meer dan 3.100 bussen en was op zoek naar een manier om een externe partij de vaardigheden van chauffeurs te laten beoordelen. Daarvoor werd te rade gegaan bij de IRU, met de nieuwe certificering als resultaat.

Uitgangspunt is dat chauffeurs voor touringcarbedrijven cruciaal zijn. Niet alleen om de bussen te besturen, maar ook om dat op zo’n manier te doen dat de klanten er tevreden mee zijn en zich veilig voelen aan boord. De chauffeurs profiteren er ook van als ze heldere, objectieve feedback op hun presteren krijgen, zodat duidelijk is wat beter kan.

Rijgedrag en voertuigkennis

De nieuwe certificering geeft bedrijven meer kennis over de prestaties van hun chauffeurs en de mogelijkheden om hun vaardigheden te verbeteren. De ontwikkeling van het systeem is vorig jaar begonnen en recent met 250 chauffeurs getest. De vaardigheden van de chauffeur in kwestie worden op vier gebieden getest: rijgedrag, voertuigkennis, omgaan met noodgevallen en klantenservice. IRU wil de samenwerking met ALSA op termijn ook uitbreiden naar andere bedrijfstakken binnen het vervoer en transport.

Terug naar Berichten