Nieuwe standplaats Utrecht Centraal geopend

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 08/05/2019

Nieuwe standplaats Utrecht Centraal geopend

Bij het Centraal Station van Utrecht is woensdag de nieuwe en definitieve taxistandplaats in gebruik genomen. Op de standplaats is plek voor vijf taxi’s en op de bufferzone voor nog eens vijftien voertuigen.

Eerder dit jaar werd een groot deel van het nieuwe Stationsplein al geopend en in gebruik genomen. Voor het tweede deel waren nog de nodige werkzaamheden vereist, maar die zijn nu afgerond. Daardoor zijn ook de taxi’s nu aan deze kant van het station te vinden.

Zichtbaarheid en vindbaarheid

De laatste jaren was de standplaats vanwege de verbouwing van het station en de omgeving ervan aan de Jaarbeurszijde te vinden. Op enig moment waren er voor slechts twee taxi’s plek op die standplaats, terwijl zich bij een nabijgelegen hotel een drukke bufferzonde bevond. De laatste tijd stelden de taxi’s zich naast de bussen op. De plaatselijke taxibranche beklaagde zich meer dan eens over de zichtbaarheid en vindbaarheid van taxi’s aan de Jaarbeurszijde.

“We hebben in overleg met de chauffeurs de nieuwe plek ingericht”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. “Op het plein komt bebording, zodat mensen de nieuwe taxistandplaats goed kunnen vinden. Ook staat er tijdelijk een tekstkar die de verhuizing van de taxi’s aangeeft en besteden we er via de gemeentelijke kanalen op onder meer sociale media aandacht aan. Deze week staan er in de spits ook mensen met bordjes die reizigers naar de taxi’s verwijzen.”

Definitieve plek

De taxistandplaats telt vijf plaatsen op de hoek bij het Moreelsepark en vijftien buffer- of wachtplaatsen op de Laan van Puntenburg. Taxi’s komen aanrijden vanuit de Laan van Puntenburg en rijden weer weg via de Spoorstraat. “Deze standplaats is ook de definitieve plek”, legt de woordvoerder uit. “De precieze locatie kan de komende jaren nog wel een paar meter opschuiven, aangezien de rest van het gebied nog definitief ingericht moet worden.”

Terug naar Berichten