NS breidt Zonetaxi’s uit naar 377 stations

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 19/11/2018

NS breidt Zonetaxi’s uit naar 377 stations

De NS Zonetaxi is vanaf 3 december op 244 extra treinstations beschikbaar. Vanaf die datum kunnen treinreizigers op in totaal 377 stations gebruikmaken van deze dienst om de reis te completeren. De ritten worden uitgevoerd door regionale taxivervoerders die worden aangestuurd door Transvision.

Overigens gaat het starttarief voor de taxidienst wel wat omhoog, want dat was al zes jaar niet aangepast. Waar het starttarief voor de NS Zonetaxi nu nog 6 euro is, wordt dat met de uitbreiding van het aantal stations 7,30 euro. Over de eerste vier kilometer kost de taxi maximaal 10,30 euro en tot zes kilometer is dat 13,30 euro. De kosten worden berekend op basis van de kortste route en zijn vooraf berekend.

Reis van deur tot deur

Met de uitbreiding van het aantal stations is de NS Zonetaxi volgens de spoorvervoerder in heel Nederland beschikbaar. Zo moet reizen van deur tot deur nog beter mogelijk worden, aldus de NS. Vooraf registeren als lid van de dienst is niet meer nodig. En vanaf 3 december kunnen de taxi’s ook vooraf worden geboekt en meteen betaald via iDEAL. De taxi’s rijden conform de treindienstregeling van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en bieden.

Terug naar Berichten