OM eist drie jaar cel voor verkrachting door taxichauffeur

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 30/08/2018

OM eist drie jaar cel voor verkrachting door taxichauffeur

Tegen een man die als taxichauffeur een zwakbegaafde klant zou hebben verkracht, is door het Openbaar Ministerie drie jaar celstraf geëist. De chauffeur ontkent alles waarvan hij wordt beschuldigd.

Het incident zou in maart 2017 hebben plaatsgevonden, zo bericht de Leeuwarder Courant. De zwakbegaafde vrouw werd na bezoek aan een vriendin in Leeuwarden met de taxi terugbracht naar haar woonvoorziening in Heerenveen. Volgens de chauffeur was dat een rit waarbij nauwelijks gesproken werd en niets gebeurd zou zijn.

Het verhaal dat de vrouw direct na thuiskomst deed aan een begeleidster vertelde, is heel anders. De taxichauffeur zou onderweg seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt. Daarna zou hij zijn taxi hebben geparkeerd bij een benzinestation, om daar zijn geslachtsdeel aan de vrouw te laten zien. Hij zou haar hebben gedwongen haar onderbroek uit te doen en haar vervolgens tegen haar zin hebben gevingerd. Uit angst protesteerde ze naar eigen zeggen niet. Het hield volgens de vrouw pas op toen ze aangaf naar huis te willen.

DNA aangetroffen

Volgens de taxichauffeur klopt er niets van dit verhaal. Hij zou alleen zijn gestopt omdat de vrouw zich niet lekker voelde; verder is er volgens hem niets gebeurd. Volgens de officier van justitie is bij inwendig onderzoek van de vrouw DNA van de taxichauffeur aangetroffen. De chauffeur en zijn advocaat beweren dat de vrouw dat zelf met hebben ingebracht.

Dat de man zijn taxi stilzette op een donkere parkeerplaats vindt de aanklager niet zijn voordeel spreken. Hij verdenkt de man er van glashard te liegen en eist dat hij drie jaar de gevangenis ingaat. Zijn contract als taxichauffeur is na het vooral al beëindigd.

Lees ook: Taxichauffeur krijgt twee jaar cel voor seks met verstandelijk gehandicapte

Terug naar Berichten