OM in hoger beroep tegen vrijspraak taxichauffeur na dodelijke aanrijding

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 21/11/2018

OM in hoger beroep tegen vrijspraak taxichauffeur na dodelijke aanrijding

Het Openbaar Ministerie gaat de vrijspraak aanvechten van een taxichauffeur die betrokken was bij een dodelijke aanrijding met een fietster. Vorige week werd de chauffeur vrijgesproken omdat er volgens de rechter geen direct verband was tussen de verkeersfout die hij maakte en het ongeval met dodelijke afloop.

Het OM maakte zijn besluit om in hoger beroep te gaan bekend op Twitter. De zaak in kwestie trok veel media-aandacht. De chauffeur haalde een stadsbus in waar dat niet mocht en reed even verderop een 22-jarige vrouw aan, die later aan haar verwondingen overleed. De familie van het slachtoffer probeerde ook Uber in de zaak te betrekken. De chauffeur was op het moment van het ongeluk bezig om via de app een nieuwe rit binnen te halen. Volgens de familie draagt Uber mede verantwoordelijkheid voor deze omstandigheden.

Niet aanmerkelijk onvoorzichtig

Maar tussen de verkeersfout en het ongeluk was volgens de rechter geen direct verband. Ook zou de taxichauffeur niet aanmerkelijk onoplettend of onvoorzichtig bezig zijn geweest. En voor de beoogde verantwoordelijkheid van Uber zag de rechter ook geen grondslag. De taxichauffeur werd dus vrijgesproken, maar het Openbaar Ministerie gaat tegen die uitspraak in beroep. 

Lees ook: Taxichauffeur vrijgesproken van dodelijke aanrijding

Terug naar Berichten