Passagier probeert taxichauffeur te wurgen

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 18/03/2019

Passagier probeert taxichauffeur te wurgen

Een 26-jarige man uit Breda heeft afgelopen weekend geprobeerd om tijdens de rit een taxichauffeur te wurgen. De politie heeft de man aangehouden.

De taxichauffeur bracht de man in de vroege ochtend van zaterdag 16 maart van Tilburg naar Breda. Op de plaats van bestemming bleek echter dat de passagier niet kon betalen. De chauffeur nam eerst contact op met de politie. Vervolgens besloot hij de wanbetaler terug naar Tilburg te brengen.

Eenmaal onderweg zou de man de keel van de taxichauffeur met twee armen hebben omklemd en dichtgeknepen. Terwijl dit gebeurde, reed de taxi zo’n 70 kilometer per uur. De taxichauffeur beet letterlijk van zich af door de man in zijn hand te bijten en hard op de rem te trappen. Daardoor kwam hij los uit de verwurging.

Mishandeling

De twee begaven zich buiten de taxi, waar een worsteling ontstond. Een voorbijganger stopte en wist de 26-jarige man rustig te krijgen. Vervolgens werd de politie ingeschakeld en die hield de man uit Breda aan. Hij wordt niet alleen verdacht van mishandeling; ook zou hij een deurhendel van de taxi hebben afgebroken. Op het bureau bleek hij ook nog een kleine hoeveelheid harddrugs op zak te hebben.

Terug naar Berichten