Politie haalt drie taxi’s van de weg

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 05/11/2018

Politie haalt drie taxi’s van de weg

Bij een taxicontrole in Amsterdam bleken drie taxichauffeurs zodanig in overtreding dat ze hun werk moeten staken. Bij één op de tien gecontroleerde taxi’s werd een overtreding van de regels voor de taxivergunning geconstateerd.

De controle werd gedaan door politie Amsterdam Nieuw West, de Inspectiedienst Leefomgeving en Transport en het team taxizaken van de politiedienst Infra. Samen gingen zij van zo’n 100 taxi’s na of aan alle regels werd gedaan. Dat bleek niet zo: er werd 11 keer een rapport opgemaakt omdat iemand de regels voor de plaatselijke taxivergunning had overreden, zo meldt het politieteam op Facebook.

Taxi buiten gebruik gesteld

In drie gevallen was de overtreding van zo’n aard dat de taxichauffeurs hun arbeid moesten staken. Eén taxi werd buiten gebruik gesteld in verband met de geldigheid van de vergunning. En een taxichauffeur kreeg een rijontzegging omdat hij mogelijk softdrugs had gebruikt. Daarnaast maakte de politie meerder processen-verbaal op voor andere overtredingen, zoals het niet op orde hebben van de verlichting van de auto.

Terug naar Berichten