Problemen met PlusOV nog steeds niet opgelost

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 11/09/2017

Problemen met PlusOV nog steeds niet opgelost

De problemen met het leerlingen- en dagbestedingsvervoer door PlusOV in negen gemeenten zijn nog steeds niet uit de wereld. Ook de eerste week in Deventer is niet zonder klachten verlopen, al bleef chaos daar uit. De vervoersorganisatie lag de afgelopen week flink onder vuur en werkt er “met man en macht aan om het vervoer zo snel mogelijk te organiseren zoals het hoort.” Zo zijn er onder meer extra vervoerders aan het werk gezet.

PlusOV breidde op 21 augustus zijn werkzaamheden uit met het vervoer van leerlingen en cliënten dagbesteding in acht Gelderse gemeenten; afgelopen week kwam daar ook hetzelfde vervoer in de gemeente Deventer bij. Willemsen-de Koning en Taxicentrale Witteveen zijn de uitvoerende partijen; zij verzorgen uitsluitend het vervoer. Maar vanwege problemen in de planning en aansturing verloopt dat vervoer vanaf de eerste dag verre van vlekkeloos, zo melden verschillende regionale en landelijke media.

Veel ingewikkelder

Het is in die eerste weken erg vaak voorgekomen dat taxibusjes te laat of zelfs helemaal niet arriveerden waar ze moesten zijn. In andere gevallen kwamen er dan weer twee taxi’s op hetzelfde adres voorrijden. Het regende klachten bij PlusOV, dat blijkbaar niet klaar was voor de uitbreiding van rond de 500 naar circa. 2.000 te vervoeren mensen. “Ondanks intensieve voorbereidingen voor de start van het groepsvervoer, is het ons niet gelukt om deze problemen te voorkomen. Deze problemen blijken veel ingewikkelder te zijn dan we hadden verwacht.”

Afgelopen week ging het vervoer ook in Deventer onder de vlag van PlusOV van start. RTV Oost meldt dat de problemen die werden verwacht inderdaad hebben plaatsgevonden. Toch was er geen sprake van chaos zoals die er de afgelopen weken soms wel was in Apeldoorn, Epe, Brummen, Voorst, Lochem, Zutphen, Hattem en Heerde. Op de eerste dagen waren er veertig klachten over het vervoer, de dagen daarna nam dat gestaag af.

Alternatief vervoer

In verschillende gemeenten is al ingegrepen. In Epe rijdt de vervoerder die het werk kwijtraakte nu in elk geval weer tot aan de herfstvakantie, in de hoop dat tegen die tijd de problemen zijn opgelost. Ook de gemeente Apeldoorn besloot alternatief vervoer aan te gaan bieden. En de gemeente Zutphen riep een kilometervergoeding in het leven voor gedupeerden die zelf moeten rijden of zich moeten laten rijden.

Drie volle weken nadat PlusOV het vervoer in kwestie overnam, erkent de organisatie op zijn website dat de problemen nog niet zijn opgelost. De chaos wordt er niet minder op doordat het soms erg lang duurt voordat bellers iemand aan de lijn krijgen. “Op dit moment bellen veel mensen ons op hetzelfde moment, waardoor de wachttijden lang zijn en de telefoonlijn soms overbelast is. Daarnaast hebben we achterstand met het terugbellen en beantwoorden van e-mails”, aldus PlusOV.

Lukt niet altijd

“We zetten alle mogelijke middelen in om het vervoer zo snel mogelijk goed op gang te krijgen. Naast de bestaande vervoersbedrijven zijn er extra vervoerders ingeschakeld. Helaas lukt het niet altijd direct om het vervoer vlekkeloos te laten verlopen”, zo luidt de toelichting. Op herhaalde verzoeken om een uitgebreide reactie is door de directie van PlusOV niet gereageerd.

Het Nationaal Congres Contractvervoer 2017 staat in het teken van belangrijke ontwikkelingen in het Nederlandse doelgroepenvervoer. Meld je nu aan voor deelname aan het congres op donderdag 12 oktober in Expo Houten.

Terug naar Berichten