ProMedia Group verstevigt positie in de mobiliteitsmarkt met overname

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 01/10/2018

ProMedia Group verstevigt positie in de mobiliteitsmarkt met overname

ProMedia Group, uitgever van onder meer TaxiPro, is per 1 oktober de nieuwe eigenaar van de maritieme en automotive uitgaves Schuttevaer, Vaart.nl, Automobiel Management, Driving Business (met de Zakenauto van het jaar), Vraagbaken en het Autotechnisch Handboek.

MYbusinessmedia was eigenaar van de titels, maar verkoopt ze om beter te kunnen focussen op het uitgeven van vakmedia op het gebied van techniek. De titel SWZ Maritime gaat ProMedia Group in licentie uitgeven. De Stichting Schip en Werf De Zee (SWZ) verzorgt de redactie van het maandblad maar besteedde het uitgeven altijd uit aan MYbusinessmedia.

Met de overname richt ProMedia Group zich nu op de brede mobiliteitssector van vervoer van personen en goederen over de weg, tot water, lucht en spoor. Joan Blaas, directeur en oprichter van ProMedia Group is verheugd. “Deze titels passen perfect in de portfolio en strategie van ProMedia. De uitbreiding versterkt onze positie in cruciale delen van de sector mobiliteit.”

Groeit snel

ProMedia Group, opgericht in 2010, heeft met de overname nu 55 medewerkers. De organisatie groeit snel als uitgever van business-to-business vakbladen in de sectoren verkeer, mobiliteit, transport en logistiek. Met marktleidende titels zoals Nieuwsblad Transport, SpoorPro en TaxiPro informeert zij dagelijks duizenden directeuren, managers, ondernemers en andere professionals over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Tevens organiseert ze hoogwaardige (inter)nationale congressen en vakbeurzen.

MYbusinessmedia was ruim tien jaar eigenaar van de automotive en maritieme vakbladen. Het bedrijf heeft de keuze gemaakt de titels te verkopen om beter te kunnen focussen op producten en diensten van haar meer technische clusters voor onder andere de maakindustrie en food. MYbusinessmedia blijft de komende jaren betrokken bij ProMedia Group, onder andere door diverse vormen van samenwerking.

Alle elf personeelsleden van MYbusinessmedia Maritiem en Automotive gaan mee naar ProMedia. Zij blijven actief in hun huidige kantoor in Deventer.

Terug naar Berichten