Publiek Vervoer onder toezicht van provincie Drenthe

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 14/01/2019

Publiek Vervoer onder toezicht van provincie Drenthe

Een tekort op de begroting van Publiek Vervoer Groningen Drenthe zorgt ervoor dat deze organisatie komend jaar onder preventief toezicht van de provincie Drenthe staat. Volgens de directie van Publiek Vervoer betreft het een juridische kwestie en is er in feite weinig aan de hand.

Het Dagblad van het Noorden bericht dat gedeputeerde Henk Jumelet het besluit heeft toegelicht. Volgens hem ontbreekt het in de begroting van Publiek Vervoer aan een meerjarenraming. Ook in enkele andere opzichten zou de begroting niet compleet zijn. Daarom is er gekozen voor preventief toezicht. Dit houdt in dat Publiek Vervoer geen financiële verplichtingen mag aangaan zonder toestemming van de provincie.

Volgens Jan Bos, directeur van Publiek Vervoer, gaat het hier om een juridische kwestie. Het OV-bureau van Gronijgen en Drenthe gaat namelijk deelnemen in Publiek Vervoer, “maar dat is nog niet gerealiseerd. Daarom mogen we de bijdrage van het OV-bureau nog niet in onze begroting verwerken. Dat is vanaf het voorjaar wel het geval.” Overigens blijkt dat de betrokken gemeenten samen zo’n 600.000 euro moeten bijleggen vanwege overschrijdingen van de begroting over 2018.

32 gemeenten

Publiek Vervoer betreft het wmo-vervoer, leerlingenvervoer, participatiewetvervoer, de Hubtaxi en de ondersteuning van buurtbussen en lokaal vervoer in de 32 gemeenten van Groningen en Drenthe. In april van dit jaar ging het vervoer van start. Onlangs vond er nog een bijeenkomst plaats waarin staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat complimenten uitdeelde voor de aanpak die met Publiek Vervoer is gekozen.

Terug naar Berichten