Reizigers tevreden met vervoer door ViaVé

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 08/10/2018

Reizigers tevreden met vervoer door ViaVé

De gebruikers van het wmo- en leerlingenvervoer door ViaVé zijn tevreden over het vervoer en de algehele dienstverlening. Het indienen en de afhandeling van klachten kan echter nog een stuk beter, vinden de reizigers.

Dat blijkt uit onderzoek door Moventem, meldt de website Veluweland. ViaVé is het regionale vervoersysteem voor de gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten en Oldebroek. Moventem voerde een klanttevredenheidsonderzoek uit waar ruim 800 reizigers aan deelnamen. Het wmo-vervoer krijgt van hen een 7,7 en het leerlingenvervoer een 7,8. In beide vervoersvormen krijgen ook de chauffeurs, voertuigen, regiecentrale en website van ViaVé worden met cijfers boven de 7 beoordeeld.

Ontevreden over afhandeling klachten

Dat is echter niet het geval met het aspect klachten. Zowel over de manier waarop deze kunnen worden ingediend als de afhandeling ervan zijn de reizigers niet erg te spreken. Inzake het wmo-vervoer krijgt het klachtenaspect een 5, voor het routegebonden vervoer is dat zelfs een 4,7. Onder meer het gebrek aan snelheid waarmee de klachten worden afgehandeld is voor veel mensen een probleem.

Henk Wessel is wethouder in Elburg en vanuit die rol ook voorzitter van de stuurgroep basismobiliteit Noord-Veluwe. Hij reageert als volgt op de bevindingen: “Wij zijn samen met onze reizigers blij met de in het algemeen goede prestaties van de chauffeurs en de regiecentrale. Onze complimenten daarvoor. Tegelijkertijd kan het altijd nog beter. Wij gaan met de regiecentrale in overleg hoe wij het indienen en (de snelheid van) het afhandelen van de klachten kunnen verbeteren.”

Het Nationaal Congres Contractvervoer 2018 staat in het teken van innovaties en oplossingen voor het Nederlandse doelgroepenvervoer. Dit congres vindt plaats op donderdag 11 oktober in Houten. Bekijk hier het programma.

Terug naar Berichten