Rit van paar tientjes kost snorder 10.000 euro

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 17/07/2018

Rit van paar tientjes kost snorder 10.000 euro

In Eindhoven is een man betrapt op het verzorgen van illegaal taxivervoer. Dat was niet voor het eerst, waardoor de last onder dwangsom van 10.000 euro die hem eerder werd opgelegd nu ook daadwerkelijk moet worden betaald. 

De man reed recent door Eindhoven en werd door medewerkers van Stadstoezicht herkend als iemand die vaker mensen vervoert zonder over de juiste papieren te beschikken. Omdat hij passagiers aan boord had, werd de auto aangehouden. De inzittenden verklaarden dat ze de man ook kennen als snorder. Voor de heenrit was 50 euro betaald. De terugreis zou later voor 2 euro per kilometer worden verzorgd.

Uitgestelde boete

Taxiritten rijden zonder vergunning kan nogal duur uitpakken voor de snorder in kwestie. De reguliere boete bedraagt 4.300 euro. Daarnaast wordt er bij een eerste overtreding een last onder dwangsom van 10.000 opgelegd. Dit is een uitgestelde boete die alsnog wordt geïnd als de snorder in kwestie nog eens wordt betrapt, zoals nu in Eindhoven is gebeurd. Bij herhaling kan het te betalen bedrag zelfs oplopen tot 40.000 euro. Ook kan de auto van de snorder in beslag worden genomen.

TTO’s in Eindhoven

In Eindhoven is sinds afgelopen september het systeem met Toegelaten Taxi Organisaties (TTO’s) van kracht. Door de gemeente Eindhoven wordt tijdens Taxi Expo 2018 een workshop verzorgd over dit onderwerp. Tijdens de vakbeurs worden ook diverse andere workshops verzorgd. Meld je nu aan voor deelname aan Taxi Expo 2018. Voor taxibedrijven en hun medewerkers is deelname aan beurs en workshops gratis.

Terug naar Berichten