Schiphol in top 10 van duurste taxi’s

Terug naar Berichten
Categorie: Taxipro Datum: 01/08/2018

Schiphol in top 10 van duurste taxi’s

Voor een ritje van Schiphol naar het centrum van Amsterdam moet een passagier 40 euro neertellen, wat neerkomt op 2,65 euro per kilometer. Daarmee staat Schiphol op de tiende plaats in een lijst van meest dure luchthaventaxi’s. Het Airport Taxi Report Summer 2018 vergelijkt de tarieven van de vijftig drukste Europese luchthaven. 

Dit onderzoek is uitgevoerd door de reiswebsite Vliegveldinfo en AirMundo. Volgens hun onderzoek betalen vliegtuigpassagiers het meeste voor een taxiritje in Genève, Zürich en Kopenhagen. Een passagier betaalt in die steden zeker vijf euro per kilometer voor zijn ritje.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde prijs voor een luchthaventaxi is 40,48 euro voor een rit van 23 kilometer. Dat komt uit op 2,02 euro per kilometer. De kilometerprijs van Schiphol zit daar dus ruim 60 cent boven. Ruim de helft van de taxi’s op de onderzochte vliegvelden vraagt een lagere prijs. In Londen zijn reizigers altijd het duurste uit, maar dat komt ook omdat de drie vliegvelden allemaal gemiddeld ver weg liggen.

De taxiprijs vanaf London Stansted Airport is bijvoorbeeld met 1,78 per kilometer weliswaar lager dan het gemiddelde, maar de luchthaven ligt 63 kilometer van het stadscentrum waardoor klanten toch ruim 100 euro moeten neertellen. De meest goedkope luchthaventaxi’s rijden in Turkije en Rusland. Daar is de prijs respectievelijk 0,51 en 0,66 euro per kilometer.

Hoge tarieven

Volgens Vliegveldinfo en AirMundo kunnen hoge taxitarieven en onduidelijkheid over de tarieven de gemiddelde toerist ervan weerhouden om een taxi te pakken. Maar er is sprake van een verbetering, omdat het internet het gemakkelijker heeft gemaakt om al vooraf te onderzoeken hoe duur een taxi dient te zijn. Daarbij hanteren verschillende steden ondertussen vastgestelde prijzen voor een taxirit, wat ook meer duidelijkheid schept.

Terug naar Berichten